Tjek på tingene i Tectura

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 25. november 2005.


I det år, der er gået efter amerikanske Tectura overtog danske Aston Business Solutions,
er organisationen rettet til, og nu er det
tid for yderligere ekspansion.

HOVEDRENGØRING Den danske afdeling af amerikanske Tectura er nu kommet gennem sit første leveår, efter Tectura sidste år købte danske Aston Business Solutions. Astons økonomi havde været anstrengt gennem flere år, og for den dengang nytiltrådte direktør, Morten Poulsen, var det afgørende at opnå et positivt resultat i 2005.
- Vi var nødt til at tilpasse organisationen i starten, så der ikke var omkostninger, der ville hindre os i at opnå et positivt resultat, og så har der været knoklet hele vejen rundt. Men det er afgørende, at hvis man som ledelse skal bevare troværdigheden over for medarbejderne, så må man også være i stand til at nå de stillede målsætninger, siger han.
Og målene er ifølge direktøren nået. Tecturas danske afdeling vil komme ud med et plus på nogle millioner, men lige så vigtigt er det for Morten Poulsen, at der er gang i forretningen og udsigt til vækst.
- Vi har som målsætning, at vi skal vokse med mellem 20 og 25 procent, og det tror jeg også, at vi kan holde, siger han.
Globaliseringens velsignelse
Tectura er verdens største forhandler af Microsofts Business Solutions - det tidligere Navision - og selv om markedet for ERP-løsninger netop i Danmark er meget konkurrencepræget, er Morten Poulsen ikke i tvivl om, at målsætningen kan holdes, selv om han dog ikke direkte vil sige noget om, hvorfra han forventer at hente markedsandele.
- Vi vil vokse i et marked, hvor vi ikke har nogen direkte konkurrenter, siger han med hentydning til Tecturas globale profil, der netop sigter på at hjælpe kunder med at implementere ERP-løsninger overalt på kloden.
- Og det, er der ikke andre end os, der kan, siger han.
Netop globaliseringen har også givet ekstra arbejde til Tectura i Danmark, for som Morten Poulsen udtrykker det, så har stort set alle danske produktionsvirksomheder efterhånden en afdeling i Asien.
- Og på et tidspunkt finder de ud af, at de også skal have noget økonomistyring, og så finder de måske os, selv om det var den kinesiske fabrik, der havde behovet. På den måde har vi kunnet tiltrække forretning til Danmark på grund af globaliseringen, siger en smilende Tectura-direktør.
Eget Axapta-akademi
Faktisk går det så godt, at Tectura har stærkt brug for kompetente folk, men da disse er meget svære at finde, har Tectura besluttet selv at uddanne omkring tyve Axapta-konsulenter, som enten kommer direkte fra uddannelsesinstitutionerne eller er arbejdsløse akademikere.
- Vi er desværre også ramt af, at det er uhyggelig svært at få fat på de dygtige folk, og da vi udelukkende er en konsulentforretning, er vi nødt til at have de dygtigste. Derfor har vi også besluttet at uddanne vores egne konsulenter, siger Morten Poulsen.
Tectura håber, at virksomheden kan bruge de internationale opgaver til at tiltrække
og fastholde medarbejdere. Netop for at holde på de dygtige folk har selskabet også tilknyttet human resource-ekspertise, hvilket Morten Poulsen betragter som usædvanligt inden for ERP-markedet. Efter hans opfattelse er det imidlertid nødvendigt med en ordentlig personalepleje for at kunne holde fast i medarbejderne.
- Jeg er afhængig af, at medarbejderne kommer på arbejde hver dag, så det er nødvendigt, at sørge for en ordentlig karriereplanlægning og mulighed for at gøre en international karriere, og det ser man ikke så ofte blandt de danske ERP-firmaer, siger han.
Ekspansion
Morten Poulsen ser det også som en naturlig ting, at Tectura også åbner en afdeling på den svenske side af Øresund - både for at holde fast i en række medarbejdere, der i forvejen bor på den anden side af Øresund, og for at bruge disse medarbejdere til at få fodfæste på det svenske marked.
- Vi vil nu ikke gå bredt ud i Sverige. Vi vil lade det vokse organisk. Vi har set masser af eksempler på virksomheder, der er gået for stort ind i et nyt land, siger han.
Ud over Sverige er den danske operation også ansvarlig for Holland, men Morten Poulsen afviser, at tendensen med, at europæisk ekspansion foregår fra Danmark, vil fortsætte.
Også plads til den lille
Tectura har fokuseret sin forretning, så hardwaresalget er skilt ud. I dag er det udelukkende udviklingsopgaver eller større integrationsopgaver, der er i fokus, men Morten Poulsen understreger, at der stadig er plads til den mindre maskinfabrik i Tecturas kundedatabase.
- Vi skal trods alt vokse med 20 til 25 procent, og det sker ikke udelukkende ved internationale kontrakter, så derfor er vi stadig interesseret i at hjælpe også de mindre virksomheder, siger han.

billedtekst: - Vi skal trods alt vokse
med 20 til 25 procent,
og det sker ikke udelukkende ved internationale kontrakter,
så derfor er vi stadig
interesseret i at hjælpe
også de mindre virksomheder, siger administrerende direktør
i Tectura Danmark
Morten Poulsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere