Nordic Computer bliver Sun-partner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 25. november 2005.


Efter overtagelsen af Ementors Sun-forretning har Nordic Computer nu fået en partneraftale på plads med Sun. Til gengæld stopper Nordic med at sælge brugt Sun-udstyr.

STRATEGISKIFT Nordic Computer, en tidligere storbroker i dansk it, er så småt ved at finde ind i folden af mere regelrette forhandlere med faste aftaler om salg og levering på det lokale marked.
Senest har Nordic Computer droppet sin brokerforretning med Sun-udstyr, efter selskabet i sommer overtog Ementors Sun-forretning. Valget er til dels truffet efter pres fra Sun, og fordi Nordic Computer ønskede en egentlig partneraftale med Sun. Sun ønskede, at Nordic Computer arbejdede under samme betingelser som Suns øvrige danske partnere, der alle køber deres udstyr gennem de anerkendte kanaler.
- Vi kan nu sælge nogle af deres nye produkter, som er meget spændende for os, og som passer godt ind i vores sortiment, og vi kan gå ud og lave nogle komplette løsninger med eksempelvis serverkonsolidering, hvor vi også selv kan få lov til at udføre service, siger salgsdirektør i Nordic Computer Carsten Tidselbak.
Nordic Computer startede i 1979 med at sælge brugt it-udstyr - primært mainframes.
Faldende priser
Det er blandt andet faldende hardwarepriser, og kundernes ønske om komplette løsninger, der har medført, at der i dag satses på løsninger, der leveres i tæt samarbejde med producenterne. Men selv om Nordic Computer dropper brokermodellen, når det drejer sig om Sun-udstyr, vil firmaet i en tid fremover dog stadig forhandle it-udstyr med eksempelvis udenlandske kunder.
- Vi har medarbejdere, der sidder og handler med kunder i udlandet med produkter, der ikke konflikter med vores aftaler på det danske marked. Der bliver ikke solgt brugte Sun-dele i Danmark, men der kan være ting som for eksempel IBM AS/400, hvor vi godt nok er partnere med IBM, men hvor vi ikke er det på et niveau, der betyder noget for den handel, siger Carsten Tidselbak.
Han understreger dog, at aftalen med Sun er et vigtigt skridt i retning af at indgå flere partneraftaler med leverandørerne på det danske marked.
Nye aftaler
- På længere sigt vil vi satse på de partnerskaber, vi har, så vi vil ikke afvise, at vi vil gå ind i tættere partnerskaber med eksempelvis HP og IBM på flere områder, men det er en proces, som vi ikke er ene om at bestemme, siger han.
Det er blandt andet de faldende priser på hardware, der ikke længere gør det så attraktivt at have en brokerforretning kørende, siger salgsdirektøren.
- Der er nogle forretningsområder, hvor vi stadig handler, men det er noget vi følger nøje, så hvis det ikke er profitabelt for os, så trækker vi os ud, og det er noget, vi ret hurtigt kan gøre, siger han.
Foruden den nye partneraftale med Sun, er Nordic Computer partner med HP, Lenovo, IBM, Cisco, Hitachi Data Systems, Lexmark, Oki Data, VMware og Veritas.

billedtekst: - På længere sigt vil vi satse på de partnerskaber, vi har, så vi vil ikke afvise, at vi vil gå ind i tættere partnerskaber med eksempelvis HP og IBM på flere områder, men det er en proces, som vi ikke er ene om at bestemme, siger salgsdirektør i Nordic Computer Carsten Tidselbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere