Aller satser på 3G

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. november 2005.


Selv om der foreløbig ikke er udsigt til det helt store gennembrud for 3G, så venter indholdleverandørerne i kulissen og er klar, når det kommer.

Aller har en klar multimediestrategi, forstået på den måde, at Allers mangeartede redaktionelle indhold skal kunne udbredes på mange forskellige medier og platforme.
- Mobiltelefonerne er en af vores væsentligste platforme i fremtiden. Lige nu er vi ved at sondere terrænet og samle inspiration, men når vi lancerer næste skridt i vores mobile strategi, bliver det formodentligt i alle nordiske lande på en gang, siger Anders Riedel.
Han er medieøkonom hos Aller Mobile under Aller International, der udgiver en række livsstilsmagsiner, kulørte ugeblade samt tv-guider i de skandinaviske lande, for eksempel Billedbladet, Se og Hør, Familie Journalen, Femina og Vi Unge.
- De traditionelle blade og magasiner har den fordel, at de er meget mobile, men til gengæld den ulempe, at de er statiske. Internettet er omvendt meget dynamisk, men ikke særlig mobilt. Mobiltelefoner giver mobilitet samtidig med mulighed for dynamisk indhold, siger han og forklarer dermed Allers strategi om også at komme over på mobiltelefonerne, mere præcist 3G-nettet.
Anders Riedel fortæller, at Aller allerede laver en tv-guide på selskabet 3's mobilplatform.
- Og den er der stor efterspørgsel efter på trods af 3's begrænsede antal kunder. Samtidig kan vi se, at når vi laver historier, der inddrager mobiltelefoner i magasinet Vi Unge, som henvender sig til piger imellem 13 og 19 år, får vi en god respons. Det er jo piger, som bruger mobilen utroligt meget, og når de vokser op, holder de ikke op med at bruge dem. Det tager de med sig, og når de bliver 25-30 år, så skal de kunne læse Se og Hør på deres mobiltelefon, lyder det fra Anders Riedel.
- Vi er ved at kigge på, hvilket indhold vi kan putte på mobilerne og især sådan noget som levende billeder, satser vi på. Vi har jo journalisterne ude til begivenhederne i forvejen, og de skal bare have det rette udstyr, så kan vi levere levende billeder direkte. I dag er vi begrænset af, at vi kun udkommer en gang ugentlig. Det er et problem, hvis der sker en stor begivenhed, for eksempel en prinsefødsel, på en uheldig ugedag for deadline.
Han mener, at Aller ikke vil komme med en storstilet satsning på 3G-nettet de næste par år.
- Nu bruger vi et par år til at afprøve det og sende nogle prøveballoner op, før vi er helt sikre på, hvilken vej vi skal gå, siger han, og understreger, at den tv-guide, Aller leverer til 3 også er en prøveballon, som Aller bruger til at undersøge for eksempel betalingsmetoder.
- Vi kan se, at de fleste køber tv-guiden som et impulskøb. Det er kun de færreste, der abonnerer på den.
Han understreger desuden, at han forventer, at betalingen i fremtiden vil gå uden om teleselskaberne.
- Vi skal fremover have betaling direkte fra kunderne, og så betaler vi teleselskaberne for at bære dataene i nettet. Samtidig skal vi have en større del af betalingerne - i dag betaler vi for meget til teleselskaberne, og derfor holder vi os også lidt tilbage med at lancere mere indhold til mobilbrugerne, siger han.
Anders Riedel forudser dog også, at Aller som indholdsleverandør går helt uden om teleselskaberne.
- Vi holder meget øje med andre trådløse teknologier, WiFi og UMA (Unlicensed Mobile Access, red.). Der er en klar risiko for, at 3G ikke når at blive til noget, før de andre trådløse løsninger er klar. At 3G simpelthen bliver hoppet over. Men så kan 3G-nettene få en rolle som backup, der hvor de andre teknologier ikke rækker, vurderer Anders Riedel.

boks:
Den fjerde 3G-licens sælges om en uge
På fredag i næste uge sætter IT- og Telestyrelsen den fjerde 3G licens i Danmark på højkant for højestbydende på en auktion i København. Den fjerde licens blev til overs, da Telia valgte at tilbagelevere den, efter at selskabet var kommet i besiddelse af hele to. Telia købte ligesom Orange en licens af staten i 2001, og da Orange blev en del af Telia, stod Telia med en overskydende licens.
Den mest oplagte køber af den fjerde licens ligner Sonofon, som er den eneste af de danske mobiloperatører med eget mobilnet, der ikke har licens til 3G. Andre købere kan dog komme på tale, dels udenlandske selskaber, der vil ind i Danmark, dels nogle af de eksisterende 3G-selskaber, der vil beskytte deres allerede foretagne investering og købe licensen for at holde de andre ude og svække konkurrencen. Det sidstnævnte er næppe sandsynligt, vurderer de fleste analytikere. fog

billede: 3G-prøveballon
- Vi bruger et par år til at
afprøve det og sende nogle prøveballoner op, før vi er helt sikre på, hvilken vej vi skal gå, siger medieøkonom hos Aller Mobile, Anders Riedel om Allers 3G-satsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere