Spar 20 procent i Sverige

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. november 2005.


Timeprisen for en it-konsulent kan være markant lavere i Skåne end i København. Og det har de danske virksomheder ifølge Ework Scandinavia fået øjnene op for, skriver ComputerSweden. Ifølge direktøren for Ework, Claes Ruthberg, oplever konsulenthuset en øget dansk efterspørgsel efter svenske konsulenter - en SAP-konsulent fra Skåne kan være op til 20 procent billigere end en fra København.
Konsulenthuset R5, der har et søsterselskab i Sverige, kan nikke genkendende til prisforskellen mellem Danmark og Sverige - særligt i det sydlige Sverige er prisen lavere. Ligger Danmark på indeks 100, har Sverige de seneste fem år ligget omkring 80, vurderer Leif Märcher, administrerende direktør for R5, der også trækker på de svenske kræfter fra søsterselskabet i forbindelse med opgaver i københavnsområdet.
- Når der er tale om en lidt anden pris, kan man måske lettere overvinde sprogbarriererne. Og med broen er der i dag ikke den store forskel på at bruge en svensk konsulent fra Malmø-området og en konsulent fra Århus, når vi skal løse opgaver på Sjælland, siger Leif Märcher.
Hos Danisco, der har et stort forbrug af eksterne it-konsulenter såvel på det danske marked som ude i verden, har Lars Toftgaard, vice president i Danisco IT, også haft kig på det svenske konsulent-marked.
- Og jeg kan godt nikke genkendende til, at det er nemmere at finde de rigtige konsulenter til de rigtige priser i Sverige, lyder det fra Lars Toftgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere