Del af dagligdagen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. november 2005.


Saxo Bank Opskriften er en del it, en del mennesker og en del processer.

Cirka 40.000 valuta-handler passerer hver dag Saxo Banks 50 produktionsservere. Og da it-platform er koncentreret på internettet, er banken afhængig af konstant oppetid, der sikrer kommunikation mellem kundernes handelssystemer og bankens servere.
Saxo Bank har de seneste fem-seks år arbejdet med business continuity. Og selvom banken i høj grad er it-baseret, handler det ifølge Mogens Jensen, der er IT-Operations Manager i banken, om mere end teknik.
- Der er teknik, der er menneskene, og så er der processerne. Business Continuity kræver tekniske løsninger, men det kræver også folk, der er i stand til at supportere systemerne. Samtidig kræver det processer og et beredskab, som står klar til at orientere medarbejderne. Og endelig at få de rigtige folk ud for at klare situationen, forklarer Mogens Jensen.
Han påpeger, at business continuity indeholder mange lag, der spænder over redundante internetforbindelser, personale som er uddannet til at håndtere krisesituatiutioner, test og træning i procedurer og til hjælpesystemer som træder i kraft, hvis noget bryder ned.
Hos Saxo Bank er alle risici vurderet til mindste detalje. Og i dag er business continuity en naturlig del af dagligdagen.
- Det er det nødt til at være - ellers fungerer det ikke. Hver gang vi bygger et nyt system, så tænker vi på Business Continuity, før vi går i gang. Vi vurderer, hvad der skal til for at håndtere en krisesituation af enhver art - og så designer vi systemer ud fra det fra begyndelsen, forklarer Mogens Jensen.
Saxo Bank har etableret dobbelt kapacitet på alle områder - fra kølesystemer, over servere til den fysiske placering. Bankens hovedkvarter har adresse i Gentofte. Men skulle en katastrofe ramme lokalerne, står et backup-datacenter med kontorfaciliteter klar på en adresse i det centrale København med spejlede servere, computere, kontorstole og kaffekopper til de ansatte. I løbet af kort tid vil de ansatte kunne arbejde videre herfra, hvis ulykken skulle ske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere