Dobbelt autentifikation kan begrænse phishing

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 4. november 2005.


RSA CONFERENCE Phishing kan begrænses, hvis vi ændrer den grundlæggende metode til login.

Uddannelse af brugerne er det bedste middel mod phishing. Det var den fremherskende holdning på RSA-konferencen. Som Slava Kavsan, der er vice president of engineering i RSA Security, udtrykte det: "Hvis du virkelig er opsat på at blive offer for phishing, er der ingen teknologi, der kan forhindre det."
Men nogle tekniske hjælpemidler kom dog også på banen. De fokuserede især på dobbelt autentifikation, hvor både bruger og system skal bevise deres identitet.
Phishing er en form for svindel, hvor svindleren narrer sit offer til at afgive fortrolige oplysninger. Det sker typisk ved at narre offeret ind på en webside, der foregiver at være en, som offeret har tillid til.
En metode til at forhindre phishing kan derfor være, at de legale websteder identificerer sig selv med SSL-certifikater. Det sker allerede i dag, men som flere på konferencen gjorde opmærksom på, er mange brugere ikke klar over betydningen. De bemærker ikke, om der er en lille hængelås-ikon i bunden af skærmen.

Burt Kaliski, der leder RSA Laboratories, mener, at der er brug for en ny måde at styre indlogning på. I dag foregår login typisk via websider, hvor man indtaster brugernavn og password i formularfelter.
- En mere sikker metode ville bestå i, at styresystemet havde et særligt login-modul, som blev kaldt, hver gang man skulle udveksle login-oplysninger. Det kunne håndtere tovejs-autentifikation, siger han.
Ideen går ud på, at systemet ikke skal oplyse adgangskoder til ethvert andet system, der beder om dem. Et password skal kun oplyses til en server, der kan bevise, at den kender det i forvejen. Det kan gøres med et sæt kryptografiske beregninger.
- En mulighed kan være, at login-modulet foretager en ændring af passwordet, der kun giver mening for det websted, som passwordet er beregnet til, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere