It-folk får hjælp til jobsøgning på nettet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. oktober 2005.


It-folk laver typisk de samme fodfejl, når de søger job på nettet. Derfor tilbyder Sam-Data i samarbejde med Jobworld og indehaver af Heartatwork.dk, Marianne Steen, hjælp til disciplinen.

Det handler helt enkelt om bedst mulig eksponering, når det nye job skal findes via internettet. Men selvom it-folk er vant til at begå sig i cyberspace, begår de ofte fodfejl. Sådan lyder budskabet fra Marianne Steen, der er indehaver af Heartatwork.dk og job- og karrierekonsulent.
Gennem flere år har hun fungeret som rådgiver hos it-fagets fagforening Samdata, der er indgået i et samarbejde med Jobworld. Det betyder, at medlemmerne nu kan klikke sig ind på fagforeningens hjemmeside og oprette et cv, der bliver eksponeret i Jobworlds database.
Og ifølge sekretariatsleder hos Sam-Data, Finn Hansen, er målet med samarbejdet netop en bedre eksponering af medlemmerne, så virksomhederne får øjnene op for, at den jobsøgende kan udfylde jobfunktionen.
- Vi oplever ofte, at virksomhederne har en forestilling om, at de har behov for en højtuddannet medarbejder som for eksempel en datalog. Men når kravene til den nye medarbejder bliver stillet op, viser det sig, at en datamatiker sagtens kan udfylde jobbet, forklarer Finn Hansen fra Samdata, der har hentet hjælp fra Marianne Steen.
På baggrund af sine erfaringer har hun udviklet et online værktøj, der kan vurdere cv'et. Når det er udfyldt, kan jobsøgeren selv teste det i systemet - og blive gjort opmærksom, hvis vedkommende er gået i de klassiske fælder eller har lavet en fejl.
- It-folk begår typisk de samme fodfejl, når de søger job på nettet. For eksempel at bruge ordet nyuddannet i overskriften - og flere gange i cv'et, i stedet for at fokusere på det, de egentlig kan. Det kan give virksomheden et negativt indtryk, forklarer Marianne Steen, som samtidig pointerer, at systemet naturligvis ikke kan fange alle fejl - og den jobsøgende derfor skal være meget omhyggelig med cv'et, der kan være afgørende for, om drømmejobbet kommer i hus.
Jobworld er ejet af IDG, der også ejer Computerworld.

Billedtekst:
En typisk fejl for it-folk, når de søger job på nettet, er at bruge ordet nyuddannet i overskriften bruge det flere gange i cv'et, mener Marianne Steen.

Boks:
Fem tip til jobsøgning på nettet
1. Tænk i nøgleord: I JobWorlds cv-database kan virksomheden søge på et eller flere nøgleord. Brug de ord, som virksomheden ville bruge. Dem finder du i virksomhedernes jobannoncer.

2. Opdater dit cv regelmæssigt: Rækkefølgen af cv'erne er - alt andet lige - med de friskeste øverst.

3. Tænk over overskriften: Gør den konkret og indholdsrig. Undgå klicheer som "søger job", "udfordringer" eller ord uden gennemslagskraft som "nyuddannet".

4. Relevant information af høj kvalitet får virksomheden til at læse. Så gør dig umage med indhold, formuleringer, opsætning, stavning og grammatik.

5. Vær fokuseret i din præsentation: Hos Jobworld starter dit cv - set med virksomhedens øjne - med din personlige præsentation. Har du svært ved at komme i gang med din tekst, så start med at svare på disse spørgsmål: Hvad kan du tilbyde? Hvad vil du? Hvor vil du gøre det?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere