Nyt job og en ekstra månedsløn

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. oktober 2005.


Johnny Lehnemann fandt sig et nyt arbejde gennem Jobworld - Computerworlds jobtjeneste - og vandt en ekstra skattefri månedsløn oven i hatten.

En check så stor som et badehåndklæde er det meget synlige bevis på, at 29-årige Johnny Lehnemann har god grund til at smile. Han blev den heldige vinder af Jobworlds konkurrence om en fordobling af første månedsløn, udtrukket blandt alle dem, der fandt et nyt job gennem Jobworld-websitet mellem 15. juli og 30. august.
Efter tre år som it-medarbejder hos tøjfirmaet Bestseller, skiftede Johnny Lehnemann den 1. august til Knudsen Consulting.
En Boot Camp, der indeholdt Microsofts certificering-kurser, sparkede gang i jobskiftet. Efter veloverstået eksamen gik Johnny Lehnemann hjem og opdaterede sit CV på Jobworld.dk med de nyerhvervede certificeringer. Bare tre timer senere ringede IBM og ville have ham til samtale, og i løbet af de næste par dage indløb flere henvendelser - selv fra et it-firma i England. Det blev det lille Kolding-firma Knudsen Consulting, der fik ham til samtale først og løb af med hans arbejdskraft. Og det er Johnny Lehnemann rigtig godt tilfreds med.
- Det er det bedste job, jeg har haft indtil videre. Der bliver tænkt meget over, at vi har det godt i firmaet, siger Johnny Lehnemann, der bor i Esbjerg med sin kone.
Siden august har han dog været sendt i eksil i København, fast indlogeret på SAS-hotellet få skridt fra Rådhuspladsen. Knudsen Consulting fik nemlig en stor kunde i hovedstaden, som skal have hjælp til at migrere til en ny platform. Sammen med to kolleger giver Johnny Lehnemann den en ordentlig skalle mandag til torsdag og holder så forlænget weekend hjemme i Esbjerg fredag til søndag.
- Vi arbejder normalt til seks-syv-otte om aftenen. Men der er stadig tid til at opleve noget bagefter. Vi fik sæsonkort til Tivoli og har også været i Parken og se landsholdet spille, siger Johnny Lehnemann.

Vejen til Knudsen Consulting gik gennem en datamatikeruddannelse (mest for at få noget på CV'et) og it-job hos Jydske Vestkysten og Bestseller. Og springet til at arbejde i et rent it-konsulentfirma er ikke så stort.
- Det er samme måde at arbejde på som i mine tidligere job, for før arbejde jeg også i projekter. Men det er mere spændende at arbejde med forskellige kunder, og der er mere udfordring i opgaverne nu, siger Johnny Lehnemann.
De mange skattefrie kroner på checken skal dels bruges til en mini-ferie til London til november, når projektet i København er afsluttet, så der kan købes julegaver til den store guldmedalje. Men de fleste af pengene er reserveret til at få gjort ombygningen af badeværelset færdigt i det hus, Johnny Lehnemann og hans kone købte i marts.
- Vi har fået brugt alle de penge, vi afsatte til badeværelset, men det er ikke færdigt endnu. Så checken falder på et tørt sted, siger han - med håb om at der snart kommer vand i hanerne.

Billedtekst:
dobbeltløn - Microsoft-certificeringerne var før i tiden ikke så svære, men de seneste år har det ikke været noget, man bare lige går igennem, siger Johnny Lehnemann, der skiftede til et konsulentjob hos Knudsen Consulting per 1. august.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere