Interaktive tavler i klasserne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. oktober 2005.


Den første danske folkeskole uden kridt har set dagens lys - alle tavler er trykfølsomme computerskærme.

Det blev Absalonskolen i Holbæk, der som den første i Danmark endegyldigt har forvist kridtstøv til skolehistorien. Skolen, der er helt nybygget og slog dørene op for elever for en måned siden, har erstattet de traditionelle grønne tavler i klasserne med interaktive tavler - i alt 60 af slagsen.
En kombination af en stor hvid, trykfølsom plade, en computer og en projektor, der tilsammen for eksempel gør det muligt for læreren at bladre i det, der er skrevet på tavlen i løbet af timen, og til sidst gemme det hele. Enkelte grønne tavler har dog fundet vej til lokalerne, for en sikkerheds skyld.
- Vi har haft en rigtig god sommer, hvor vi har monteret Smart Boards i over 500 klasselokaler, siger Brian Würtz, direktør for Dansk Data Display, der distribuerer Smart Technologies' produkter i Danmark.

Nu findes de interaktive tavler på over 600 skoler i Danmark, og de breder sig også i erhvervslivet og i den offentlige sektor. Tavlerne er blandt andet blevet populære på røntgenafdelinger på landets hospitaler, efter at røntgenbillederne blev digitaliseret.
- Det har krævet en masse græsrodsarbejde. I de sidste fem-seks år har vi været helt ude i felten, på skolerne, og demonstreret mulighederne, og det har så givet feedback opad i systemet, så der er begyndt at komme midler fra amter og kommuner, siger Brian Würtz

Billedtekst:
ind på lystavlen Der var interaktive tavler alle vegne på årets Uddannelsesforum i Odense. På KMD's stand fungerede to af slagsen som omdrejningspunkt for elevernes arbejde med
at udgive en webavis.

Billedtekst:
Fem øl og et nyt samarbejde
Sådan lærer erhversskoleeleverne om førstegradsligninger med @ventures materiale i matematik. Firmaet, der startede som et projekt under Århus Købmandsskole for ti år siden, har netop indgået et samarbejde med Microsoft og NNIT om samlede it-løsninger til erhvervskoler. Microsoft leverer teknikken, @venture kommer med indholdet, mens NNIT står for selve it-løsningen.

Boks:
Messenger for voksne
Mens børn og unge i dag bruger instant messaging-programmer som det naturligste i verden, er deres lærere sjældent lige så meget med på noderne. På Microsofts stand var der gennemgang af MSN Messenger for lærere, så de kunne finde ud af, hvad deres elever havde gang i og måske bruge det aktivt i undervisningen. En studerende demonstrerede alt fra smilies til fildeling og fortalte, hvordan han selv brugte programmet, når han arbejdede i grupper på studiet.
- Vi har lavet disse lavpraktiske små kurser, hvor undervisere kan høre, hvordan deres hverdag kan lettes med få klik, forklarer salgschef i Microsoft, Kamilla Jørning Roost.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere