Citrix fokuserer endnu mere på hardware

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. oktober 2005.


Citrix, specialisten i tynde klienter, udvider sin forretning til at omfatte overførsel af applikationer på nettet, streaming og flere hardware-baserede løsninger.
Las Vegas: Citrix Systems trådte et par skridt længere ud på hardware-markedet på selskabets årlige brugerkonference, iForum, der blev afholdt i denne uge.
Selskabet, der mest er kendt som det førende selskab inden for tynde klienter, har udvidet sine aktiviteter til at omfatte et vidt spænd af centraliserede løsninger til levering af virtualiserede applikationer: Det gælder overførsel til en klient, der er koblet på et virksomhedsnetværk, men det gælder også løsninger til at levere applikationer over web, og det gælder en ny løsning til overførsel af applikationer til pc'er.

Det er ikke mere end et år siden, at Citrix annoncerede, at selskabet ville supplere sine hidtidige software-baserede produkter med hardware, og på brugerkonferencen introducerede selskabet dengang flere produkter, der skal føre applikationerne frem til brugerne hurtigere og mere sikkert.
Det første produkt var den såkaldte Citrix Access Gateway, som selskabet nu opgraderer, så den bliver i stand til at etablere en krypteret SSL VPN-forbindelse, hvis brugeren kobler sig eksternt på. Access Gatewayen kan ud fra brugerens rettigheder, og ud fra hvilken type forbindelse, der benyttes, regulere hvilke facilliter brugeren får adgang til. Den nye version er forberedt til at kunne overføre IP-telefoni, så telefonfunktionen, herunder telefonsvarer og telefonbog, kan overføres til den enhed, brugeren ønsker at benytte - om det så er en IP-telefon eller en softphone på en pc.

Et andet hardware-baseret tilbud er Citrix Netscaler, som er en box, der giver et såkaldt leveringssystem til web-applikationer. Der er tale om en løsning, der accelererer applikationerne ved at komprimere dem, og som samtidig opretholder sikkerheden ved at kryptere det, der overføres. Citrix introducerede allerede tidligere på året en Citrix Netscaler-boks rettet mod store virksomheder. Her på iForum lanceres en standard-edition rettet mod mindre og mellemstore virksomheder.
Citrix fik adgang til teknologien bag den nye Citrix Access Gateway med købet af det amerikanske udviklingsselskab NetSix i december sidste år. I samme måned erhvervede Citrix det californiske selskab Netscaler, hvis teknologi ligger bag Citrix Netscaler-løsningerne. De to udviklingsselskaber er blandt de blot ti-elleve opkøb, som Citrix har foretaget.
- Andre selskaber køber op for at skaffe sig adgang til markeder, men vi går efter at få teknologi - gerne mens den endnu er umoden - som vi kan videreudvikle, så den kan supplere vores udbud, sagde administrerende direktør Mark Templeton fra Citrix på brugerkonferencen.
Samtidig annoncerede selskabet en 64-bit-version af sit flagskibsprodukt Presentation Server 4.0. Den nye version er rettet mod Microsoft Windows Server x64, og er dermed udtryk for Citrix traditionelt nære forhold til software-giganten. 64-bit-versionen gør det angiveligt muligt at betjene tre gange så mange brugere pr. server.

Endelig løftede Citrix på iForum sløret for en helt ny teknologi til overførsel af applikationer til pc'er. Hidtil har man afviklet applikationer på disse enten ved at installere programmerne på pc'en eller - i den klassiske Citrix-løsning - ved at afvikle dem på en central server fra klient-software på computeren.
Citrix er nu på vej med en løsning, hvor applikationerne streames til pc'en - stort set som video streames. I denne løsning gemmes applikationen midlertidigt på pc'en for at sikre kontinuerlig afvikling, men der er grundlæggende ikke installeret noget. Dermed kommer man ud over det problem, at forskellige installerede programmer generer hinanden.
Det er klart, at hvis man taler om mange samtidige brugere, stiller denne løsning krav til de servere, hvorfra der skal streames. Citrix har foreløbig afprøvet teknologien med 2.000 brugere på et lokalnet. De første produkter til applikations-streamingteknologien, som Citrix har givet kodenavnet Tarpon, ventes næste efterår.

Billedtekst:
opkøb - Andre selskaber køber op for at skaffe sig adgang til markeder, men vi går efter at få teknologi, som vi kan videreudvikle, sagde Citrix' topchef Mark Templeton på selskabets brugerkonference i denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere