Små skridt mod det globale marked

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


dygtigste - systemintegratorer
Med vanlig snusfornuft og små armbevægelser satte IT Practice sidste år et enkelt af deres produkter til salg via internettet. Det var med til at hæve eksporten fra nul til 16 procent af omsætningen.

Der er ingen gourmetkok til at tilberede frokosten, og salgsbrochurerne har ikke været forbi dyre reklamebureauer. Hos konsulenthuset IT Practice solder man ikke pengene op eller kaster sig ud i vovede eventyr. Det har givet vækst i omsætningen hvert år, siden firmaet blev skabt i 1998, og solide, sorte tal på bundlinjen.
- Vi tænker os godt om, før vi går i gang med noget nyt. Hvis ikke vi kan se, at det vil bidrage til vores forretning med det samme, så lader vi være, siger Torben Falholt.
Et af de nye tiltag, der slap gennem nåleøjet sidste år, var salg af et single sign-on-modul over internettet. Det var der tydeligvis et marked for, idet der kom over 600 henvendelser fra hele verden. Sammen med andre tiltag rettet mod udlandet førte internetsalget til en markant stigning i eksporten: Fra stort set ingenting til 16 procent af omsætningen sidste år. Men det er ikke, fordi IT Practice har skiftet spor og vil slå sig op som softwareudvikler:
- Nogle gange dækker vi behov ude hos vores kunder, som vi kan se et større potentiale i, og hvor vores kompetencer kan komme flere til gode. Men det er ikke alt, vi ønsker at sælge på den måde. Single sign-on-modulet er et lille, afgrænset produkt, som ikke er svært at få op at køre med det samme. De produkter, der kræver et tæt samarbejde med kunden, ønsker vi derimod ikke at sælge over nettet, fastslår Torben Falholt.
offshore-eventyr
2004 blev også præget af IT Practices offshore-eventyr. Partnerskabet med firmaet CodeConnexion på Sri Lanka har været en stor succes. De ti srilankanske it-folk i CodeConnexion arbejder tæt sammen med danskerne i IT Practice, og efterhånden ved Torben Falholt, hvordan samarbejdet skal gribes an. Kommunikation, indlevelse og hurtig opfølgning på opgaverne er nøgleordene, og så skal de nye kolleger lære, at de skal stille spørgsmål og kritisere.
- Det siger vi til dem hver gang. De synes, vi er underlige, men det kan jeg godt leve med, siger Torben Falholt.
At starte nye firmaer på ukendt land lyder som et eklatant brud på den ellers så forsigtige forretningsstrategi. Men der er en forklaring. Direktøren i CodeConnexion, Chandima Mendis, har boet i Danmark i 15 år og arbejdet tæt sammen med Torben Falholt i mange af dem. Uden den forbindelse var offshore-satsningen ikke blevet til noget.
- Hvis ikke vi havde en derude, vi kan stole 100 procent på, så havde vi ventet og fundet andre løsninger, siger Torben Falholt.

Billedtekst:
- Vi har altid forsøgt at gå vores egne veje. Hvis man går samme vej som alle de andre, kommer man jo det samme sted hen, siger Torben Falholt. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere