Iværksætter med milliardomsætning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


Nr.2 - de hurtigste
Med salget af CBB Mobil og SMS A/S fik Comitels mobiltelefon-brokere flere penge at jonglere med. Det banede vejen for en tredobling af omsætningen til 2,4 milliarder kroner og en andenplads på listen over de hurtigste voksende.

Vi bliver ringet op af bureauer, der spørger, om ikke de skal tage sig af vores HR-afdeling. De tror, vi er mindst 500 ansatte, men vi er jo bare 25 i alt, siger Peer Kølendorf, administrerende direktør for Comitel Gruppen.
Den overvældende milliardomsætning kan godt forvirre, og den stammer næsten udelukkende fra mobiltelefonhandel i datterselskabet Comitel International. Her sidder bare fire sælgere og sender partier af mobiltelefoner på kryds og tværs af landegrænser - og i stigende grad til og fra Kina.
- Der er fantastiske vækstmuligheder i det kinesiske marked. Vi køber og sælger via Hongkong, hvor jeg har haft kontakter i over 30 år, og det er vigtigt i Asien. Handlerne går meget lettere, når der er opbygget et tillidsforhold, siger Peer Kølendorf, der også har en kineser i staben i Danmark.
containere på farten
Sammen med vækst på det kinesiske marked har de 80 millioner kroner, som Comitel kunne stikke i lommen efter salget af CBB Mobil og SMS A/S, gjort det muligt næsten at tredoble omsætningen. Jo flere penge, der er at købe og sælge for, jo flere containere med mobiltelefoner kan der være på farten hele tiden.
Men det er et uforudsigeligt marked, som helt afhænger af, hvor dygtige andre dele af branchen er til deres job.
- Vi lever af, at mobiltelefonsælgerne fejlvurderer efterspørgslen. Så kan vi i løbet af et par dage levere de 10.000 telefoner, de står og mangler, fra andre steder i verden, hvor der er for mange på markedet, siger Peer Kølendorf.
tre milliarder i omsætning
Indtil videre fortsætter væksten i 2005. En ny tredobling er nok for meget at håbe på, men tre milliarder kroner i omsætning skulle nok kunne nås, mener Peer Kølendorf.
Efter CBB Mobil og SMS A/S voksede sig store og stærke og blev "plantet ud", er jagten sat ind på iværksættere med nye, lovende ideer, som kan spire og gro under Comitels beskyttende vinger. Faktisk er selskaberne allerede oprettet - nu mangler der bare noget at putte i dem.
- Jeg er jo iværksætter. Jeg vil ikke have 100 ansatte, men hellere starte noget fra bunden, siger Peer Kølendorf, der har været præsenteret for mange bud på næste forretningseventyr.
Endnu har det rigtige projekt ikke vist sig, for selv om ideen er god nok, vil han ikke bare fungere som en pengemand, der holder sig i baggrunden.
- Ellers kunne vi jo bare investere i nogle aktier. Hvis vi går ind i noget, så gør vi det med hud og hår! Og det skal være inden for telekommunikation og internet, for vi skal kunne tilføre noget og gøre en forskel med vores netværk og vores 39 års erfaring fra branchen. Alle de fejl, vi allerede har begået, skal vi undgå, siger han.

Billedtekst:
- Forretningsplaner holder aldrig. I stedet må man dreje fokus, efterhånden som det viser sig, hvad der er marked for, siger Peer Kølendorf. I SMS A/S, der blev bygget op fra bunden og nu er solgt fra, var det for eksempel nødvendigt med en kovending: De seriøse sms-tjenester målrettet tandlæger blev droppet til fordel for ringetoner til teenagere. Foto: Torben Klint




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere