En dekades succes forpligter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


Velkommen til 10. årgang af Computerworlds magasin Top 100, der vejer og vurderer den danske it-branche. I 1996 hed magasinet IT Top 50 og rangerede et tilsvarende antal virksomheder efter omsætning i syv branchekategorier. Vi har udviklet os en del siden og i takt hermed skiftet navn til Top 100 - en titel, der med tiden er blevet lidt af et understatement.
I 2005 har vi først screenet over 400 virksomheder og udvalgt de 300 største målt på omsætning til bruttolisten. I år koster det en omsætning på knap 25 millioner kroner at blive vurderet mod 20 millioner sidste år. På primærlisten kæmper de største 100 selskaber, mens alle bliver analyseret i forhold til deres direkte konkurrenter i forskellige branchekategorier, som der er 14 af i alt.
Som noget helt nyt i år har vi indført vægtklasser for de allerstørste virksomheder. I sværvægtsklassen skal omsætningen ligge mellem en halv og hel milliard kroner. I den største klasse, supersværvægt, er kravet en omsætning på over en milliard kroner.
Smagsdommeri og subjektive kriterier er de fleste stødt på, når der skal kåres idoler i erhvervslivet. Computerworlds objektive målinger, kan der ikke rejses tvivl om.
Når vi kårer Danmarks dygtigste it-virksomheder - som vi kalder Sovereigns (suveræn) - er det sket i samråd med tre uafhængige regnskabseksperter, der hvert år efterser og godkender vores analysemodel. Således har seniorforsker Jørn Ravn Elkjær, Det Kongelige Bibliotek, lektor Søren Jagd, RUC og kontorchef Kristian Hjulsager, Danmarks Statistik, blåstemplet et vejet gennemsnit af virksomheders vækst i nettoomsætning, afkastningsgrad, overskudsgrad og effektivitet er det bedste mål for, hvor dygtig en virksomhed er til at drive forretning (se "Sådan har vi gjort" s. 144).

Derfor kan vi med sikker hånd notere, at danske it-virksomheder er i strålende form. Det er slut med at slikke sår, fyre folk og lade de efterladte løbe endnu hurtigere for at få produktiviteten i vejret. Det har været et rigtig godt år. Vi skal tilbage før dotcom-boblen for at finde en styrke som nu. Dermed bliver 2005 året, som gøder jorden for et stort ansættelsesår i 2006. Der bliver kamp til stregen om at skaffe sig de skarpeste hjerner blandt en begrænset flok, som skyldes de små, nye generationer på arbejdsmarkedet. Især softwarehusene og serviceselskaberne vil være særligt aktive.
Her på avisen har vi en ambition om, at et Top 100-magasin skal vurderes, som var det et OL: Det skal være det største, flotteste og bedste, som endnu har været afholdt. Læs selv og bedøm, om vi har evnet atter at hæve barren.

Arne R.Steinmark
Chefredaktør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere