ProData Consult årets dygtigste

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


I takt med at væksten er på vej tilbage til it-branchen opstår der mangel på de rette medarbejdere med de rette kompetencer. Det har Danmarks dygtigste it-virksomhed set
Den danske it-branche er atter i vækst. Og væksten bæres endnu en gang af det eneste reelle råstof Kongeriget har at byde på, nemlig medarbejdere. Derfor kunne Computerworld onsdag i denne uge afsløre, at Danmarks dygtigste it-virksomhed lige nu er ProData Consult, som netop lever af, at matche virksomheder med de bedste konsulenter.
Virksomheden har blot 16 faste medarbejdere, men til gengæld over 700 tilknyttede it-konsulenter af den hårde slags. Mere end fem års erhvervserfaring som it-konsulent er nemlig adgangskravet til ProData Consults database.
- Vi vinder prisen, fordi vi med få ansatte og mange tilknyttede freelancere har lave omkostninger og stor fleksibilitet. Vi kan i hvert enkelt tilfælde give vores kunder den bedste konsulent blandt vores 700 freelancere i stedet for blot blandt de få medarbejdere, som vi tilfældigvis har ansat, forklarer ProData Consults adm. dir. om virksomhedens koncept.
- Vores model har også den fordel, at de konsulenter, som vi sender ud til vores kunder, er motiverede og har lyst til at løse opgaven, for ellers havde de sagt nej. De arbejder kun med noget, som de har lyst til at arbejde med, siger manden i spidsen for ProData Consult, der får sin indtjening ved at dele indtægterne med konsulenterne i forholdet 20/80.

De færreste kender nok virksomheden, fordi den har været meget lidt omtalt, og ikke selv gør meget for at få omtale.
- Vi er mere interesseret i kunderne end i os selv. Vi har ikke travlt med at fortælle alt og alle om, hvor fantastisk gode vi er, og hvor meget vi kan. Vi holder en lav profil. It-boblens brist viser mere end noget andet, at man ikke kan leve af omtale og PR. Dengang blev der opstillet en masse luftkasteller, uden at der var noget reelt indhold bag. Vores salg kommer meget mere på baggrund af mund-til-mund metoden og tidligere kunder, der kommer igen, fordi de fik en god oplevelse første gang. Det er resultater der tæller, og kan du levere dem, kommer kunderne igen og nye kommer til, siger han.

Billedtekst:
Danmarks dygtigste
Havde du regnet
med at vinde?
- Ja! Jeg sagde til mine medarbejdere sidste år, da vi blev nummer to i kategorien konsulenthuse i Computerworlds undersøgelse, at hvis ikke vi bliver nummer et næste gang, så er det fordi vores koncept ikke er godt nok, siger Carsten Lindskog, der er administrerende direktør hos ProData Consult.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere