Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.
Kåringsfest i Tivoli
Den danske it-branche mødtes onsdag til Computerworlds Top100-konference. ProData Consult blev kåret som Danmarks dygtigste it-virksomhed, mobilselskabet "3" løb med prisen som årets vækstkomet, og som noget nyt kårede avisen også årets sværvægter og supersværvægter.
Dette års Top100-kåring bar præg af fremgang, vækst og tro på fremtiden.
Champagneboblerne havde afløst tidligere tiders dotcom-bobler. Det var det gennemgående tema under dette års Top 100-kåring på Nimb i Tivoli, hvor cremen af den danske it- og tele-branche onsdag mødtes for at fejre sig selv og hinanden. Selv om Computerworlds Top 100-kåring vanligvis er forbundet med både glimmer og galla, var både smil og klapsalver i år markant bredere og højere end i de forløbne år. De godt 250 fremmødte it-folk repræsenterede nemlig en branche, der siden sidste år er gået fra fyringsrunder og afmatning og direkte over i spirende flaskehalse og generel omsætningsfremgang.
Således kunne Computerworlds Jakob M. Larsen indlede dette års kåring med en række tal, der gav anerkendende nik i salen. De virksomheder, der var screenet til dette års Top 100, kunne præstere en samlet omsætningsfremgang på 13 milliarder kroner, og tidligere tiders fyringsrunder er nu ophørt og erstattet af ansættelsessamtaler, hvor 928 nye arbejdspladser er opstået. At den spirende optimisme er ved at vokse sig stærk, var også meldingen fra Kim Gerner fra Deloitte, der gjorde rede for de vigtigste tendenser i den danske it-branche. Konklusionen var, at de danske it-virksomheder nu igen har sat medarbejderne øverst på prioriteringslisten - men også, at bølgen af konsolideringer vil fortsætte og konkurrencen skærpes.
Årets hovedtale blev holdt af koncernchef Henning Dyremose, der lagde ud med at konstatere, at Danmark igen og igen får international anerkendelse for vores it-niveau, og at Danmark teknologisk står knivskarpt rustet til de kommende års stadigt mere globaliserede konkurrencesituation. Men også på hjemmefronten glædede Henning Dyremose sig over, at den danske kommunikationsinfrastruktur nu er ved at være så udbygget, at stort set alle danskere til hver en tid kan koble sig på digitaliseringsbølgen. Dertil kommer, at kapaciteten i danskernes netforbindelser vil eksplodere de kommende år. Henning Dyremose demonstrerede desuden, at man godt kan være glad for de små ting, selv om man er koncernchef for en af Danmarks største virksomheder:
- Åh, det er en dejlig lyd, lød det saligt fra Dyremose, da en Top 100-deltagers mobiltelefon pludselig gav sig til at ringe under talen.
Samme begejstring blev demonstreret af showets tredje taler, direktør i Irma-kæden og formand for Innovationsrådets ledelsesgruppe, Alfred Josefsen, der til tonerne af Poul Krebs gav et crashcourse i god ledelsesstil.
I løbet af eftermiddagen blev 18 virksomheder kåret - to af dem inden for de nye kategorier, sværvægt og supersværvægt, hvor kun virksomheder, der har en omsætning på henholdsvis over en halv milliard og over en milliard, bliver vejet.
Billedtekst:
Den hurtigst voksende:
Mika Bildsø Lassen, communication manager, mobilselskabet 3G
Billedtekst:
Sværvægt:
Allan Christensen, adm. dir. Telmore
Billedtekst:
Supersværvægt:
Peter Kruse, vice president, GN Netcom
Billedtekst:
Basissoftware:
Kim Breum-Christensen, adm. dir. Texas Instrument
Billedtekst:
Forretningssoftware:
Claus Kruse, adm. dir. Component Software
Billedtekst:
ERP:
Kenneth Mandrup, adm. dir SAP
Billedtekst:
Branchesoftware:
Jesper Houlind, partner, TIA Technology
Billedtekst:
Desktop:
Lars Wørzner, adm. dir. Fujitsu Siemens
Billedtekst:
Industriel hardware:
Thomas Knudssøn, executive vice president, XPonCard
Billedtekst:
Tele- & netværksudstyr:
Jytte Kaufman Thomsen, adm. dir. Dainmex
Billedtekst:
Storage & server
Nils Kierkegaard, adm. dir. StorageTek