Brede smil over hele linjen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


Kåringsfest i Tivoli 
Den danske it-branche mødtes onsdag til Computerworlds Top100-konference. ProData Consult blev kåret som Danmarks dygtigste it-virksomhed, mobilselskabet "3" løb med prisen som årets vækstkomet, og som noget nyt kårede avisen også årets sværvægter og supersværvægter.

Dette års Top100-kåring bar præg af fremgang, vækst og tro på fremtiden.
Champagneboblerne havde afløst tidligere tiders dotcom-bobler. Det var det gennemgående tema under dette års Top 100-kåring på Nimb i Tivoli, hvor cremen af den danske it- og tele-branche onsdag mødtes for at fejre sig selv og hinanden. Selv om Computerworlds Top 100-kåring vanligvis er forbundet med både glimmer og galla, var både smil og klapsalver i år markant bredere og højere end i de forløbne år. De godt 250 fremmødte it-folk repræsenterede nemlig en branche, der siden sidste år er gået fra fyringsrunder og afmatning og direkte over i spirende flaskehalse og generel omsætningsfremgang.
Således kunne Computerworlds Jakob M. Larsen indlede dette års kåring med en række tal, der gav anerkendende nik i salen. De virksomheder, der var screenet til dette års Top 100, kunne præstere en samlet omsætningsfremgang på 13 milliarder kroner, og tidligere tiders fyringsrunder er nu ophørt og erstattet af ansættelsessamtaler, hvor 928 nye arbejdspladser er opstået. At den spirende optimisme er ved at vokse sig stærk, var også meldingen fra Kim Gerner fra Deloitte, der gjorde rede for de vigtigste tendenser i den danske it-branche. Konklusionen var, at de danske it-virksomheder nu igen har sat medarbejderne øverst på prioriteringslisten - men også, at bølgen af konsolideringer vil fortsætte og konkurrencen skærpes.

Årets hovedtale blev holdt af koncernchef Henning Dyremose, der lagde ud med at konstatere, at Danmark igen og igen får international anerkendelse for vores it-niveau, og at Danmark teknologisk står knivskarpt rustet til de kommende års stadigt mere globaliserede konkurrencesituation. Men også på hjemmefronten glædede Henning Dyremose sig over, at den danske kommunikationsinfrastruktur nu er ved at være så udbygget, at stort set alle danskere til hver en tid kan koble sig på digitaliseringsbølgen. Dertil kommer, at kapaciteten i danskernes netforbindelser vil eksplodere de kommende år. Henning Dyremose demonstrerede desuden, at man godt kan være glad for de små ting, selv om man er koncernchef for en af Danmarks største virksomheder:
- Åh, det er en dejlig lyd, lød det saligt fra Dyremose, da en Top 100-deltagers mobiltelefon pludselig gav sig til at ringe under talen.
Samme begejstring blev demonstreret af showets tredje taler, direktør i Irma-kæden og formand for Innovationsrådets ledelsesgruppe, Alfred Josefsen, der til tonerne af Poul Krebs gav et crashcourse i god ledelsesstil.
I løbet af eftermiddagen blev 18 virksomheder kåret - to af dem inden for de nye kategorier, sværvægt og supersværvægt, hvor kun virksomheder, der har en omsætning på henholdsvis over en halv milliard og over en milliard, bliver vejet.

Billedtekst:
Den hurtigst voksende:
Mika Bildsø Lassen, communication manager, mobilselskabet 3G
Billedtekst:
Sværvægt:
Allan Christensen, adm. dir. Telmore

Billedtekst:
Supersværvægt:
Peter Kruse, vice president, GN Netcom

Billedtekst:
Basissoftware:
Kim Breum-Christensen, adm. dir. Texas Instrument

Billedtekst:
Forretningssoftware:
Claus Kruse, adm. dir. Component Software

Billedtekst:
ERP:
Kenneth Mandrup, adm. dir SAP

Billedtekst:
Branchesoftware:
Jesper Houlind, partner, TIA Technology

Billedtekst:
Desktop:
Lars Wørzner, adm. dir. Fujitsu Siemens

Billedtekst:
Industriel hardware:
Thomas Knudssøn, executive vice president, XPonCard

Billedtekst:
Tele- & netværksudstyr:
Jytte Kaufman Thomsen, adm. dir. Dainmex

Billedtekst:
Storage & server
Nils Kierkegaard, adm. dir. StorageTek




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere