Net-ID skifter fokus

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. september 2005.


En mere fokuseret indsats skal give bankernes svar på den digitale signatur, Net-ID, et bedre fodfæste. Den finansielle sektor skal bære Net-ID's vækst fremover, mener PBS.

Kampen om at blive danskernes foretrukne signatur, ser nu ud til at blive en anelse mindre blodig. Mens en række store offentlige aktører i disse dage kører en storstilet reklamekampagne for at få borgerne ind i den digitale hestefold, skal bankerne med deres bud på en digital signatur fremover satse mere snævert for at få fodfæste i den grumsede pøl, der i øjeblikket udgør danskernes login- og signaturmuligheder.

Hidtil har bankerne ellers argumenteret for, at Net-ID var optimal som danskernes nye, brede signatur, fordi den baserer sig på den elektroniske nøgle, som de fleste banker i forvejen benytter som adgang til deres netbank. Dermed har Net-ID også et sikkerhedsniveau, der er identisk med det, bankerne kræver af deres netbank-løsninger. Alligevel har den digitale signatur tordnet derudaf på både service og bruger-siden, og derfor skal Net-ID's fokus nu snævres ind.
- I begyndelsen havde vi et meget bredt syn på markedet, men nu er vi blevet klogere. Derfor omdefinerer vi nu og satser fremover på at trænge dybere ind i den finansielle sektor, hvor der hele tiden har været et behov for vores løsning, siger chefkonsulent hos PBS, Peter Fjeldbye, der henviser til, at Net-ID reelt kun har været på banen i et års tid og derfor endnu er i sine markedsmæssige barnesko. Alligevel har den finansielle sektor som helhed taget varmt imod Net-ID, og det tætte samarbejde mellem banker, pensionsselskaber og realkreditinstitutter gør det oplagt, at det er her, Net-ID skal finde sin vækst.
- Vi har nogle store overlap i den finansielle sektor, og kunderne findes jo allerede. De kunder, som i dag bruger netbank er de samme, som vil være interesserede i at bruge Net-ID i deres pensionsselskab, siger Peter Fjeldbye, der dog påpeger, at det stigende fokus på den finansielle sektor ikke betyder, at andre typer tjenesteudbydere holdes udenfor. Her peger PBS blandt andet på den offentlige sektor, hvor håbet er, at de mange netbank-brugere kan medvirke til at bygge en digital bro fra den finansielle verden til det offentlige.

Selv om den digitale signatur har oplevet en umiddelbart meget større tilslutning fra serviceudbyderne, er Peter Fjeldbye alligevel overbevist om, at Net-ID har en solid fremtid som signatur. Det skal den nye, mere fokuserede indsats hjælpe til med til at sikre.
- Vi har 2,4 millioner potentielle brugere, som via deres netbanknøgle allerede har et Net-ID. Det handler blot om, at vi skal have tjenester, der gør det sexet at bruge den. Hverken Net-ID eller den digitale signatur vil sælge sig selv, siger Peter Fjeldbye, der som et minimum håber på, at Net-ID-brugerne kan bruge deres signatur til 12 forskellige tjenester - fortrinsvis finansielle - inden for et halvt års tid.
Senest har blandt andre Nykredit kastet sine lodder i en Net-ID-baseret løsning og flere er på vej, fortæller Peter Fjeldbye.
PBS har ikke nogen statistik over antallet af Net-ID-brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere