Datakort uegnet til folk på farten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. september 2005.


TDC's version af det mobile internet - et lille datakort til computeren - skulle fra oktober give dækning i hele landet og høj hastighed i Danmarks fire største byer. Computerworlds erfaringer fra en togtur København-Århus viser dog noget andet.

"Besvar e-mails og få adgang til internettet, mens du er på farten". Med disse ord reklamerer TDC for et datakort til computeren, men dårlig dækning og kun et par minutter med reel adgang til internettet er den sørgelige erfaring, som Computerworld har haft med en togtur fra København til Århus med det nye datakort.
Kortet skulle ellers give adgang til internettet i hele landet gennem TDC's GSM-mobilnet via GPRS, og gennem TDC's nye 3G-net, som foreløbigt har dækning i landets fire største byer. Sidstnævnte åbner ganske vist først kommercielt til oktober, men Computerworld har fået adgang allerede lov til at tage en prøvetur.

Men nu til togturen. Kort før Korsør på Sjælland forsøger Computerworlds udsendte at skabe forbindelse til internettet med det udleverede datakort. Datakortet skaber da også en forbindelse, men det er åbenbart ikke det samme som, at man kan få en hjemmeside frem. For det får vi ikke.
Turen over Storebælt er ikke en lykkelig internetrejse. Undervejs oplever vi både manglende mobildækning, at blive smidt af GPRS utallige gange og endelig at skulle genstarte computeren for at få TDC's datakort til at fatte, at der faktisk er dækning igen. Det eneste, vi ikke oplever, er forbindelse til internettet.

Vel ovre på Fyn kommer der endelig signal. Og der kommer tilmed hul igennem til internettet, så vi kan få en hjemmeside frem, men glæden er kort. Datakortet kæmper med at holde os på nettet. Men forgæves. Efter blot fem minutter på nettet bliver vi smidt af igen. De 140-160 kilometer i timen, som vores tog skyder, er åbenbart for meget for TDC's netværk.
Fremme i Odense er der - endelig - og i overensstemmelse med TDC's reklamer, 3G-dækning, og efter fem minutters roden med computeren lykkes det endelig at hente en simpel HTML-side. Men glæden er igen kort, for vi når kun at være i 3G-dækning i cirka to minutter, før vi atter er ovre på GPRS.
På dette tidspunkt opgiver vi at fortsætte forsøget. For der er ikke noget, der tyder på, at der nogensinde på turen kommer stabil forbindelse til internettet, og tålmodigheden er i hvert fald opbrugt efter kun at have haft hul igennem i cirka 10 minutter sammenlagt.

TDC-teknikeres egen forklaring på, at man ikke kan holde en internetforbindelse åben mellem København og Århus er, at TDC ganske simpelt ikke har tilstrækkelig mobildækning på togstrækningen. Til trods for, at det netop er muligheden for at være online med kortet overalt i landet, TDC reklamerer med.
Konklusionen på vores forsøg er, at der er langt igen, før dette produkt er et seriøst alternativ til den professionelle internetbruger på farten - eller blot for teenageren med behov for lidt netradio, e-mail og surf i toget på vej tværs over landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere