Office siger farvel til menuerne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. september 2005.


Gallerier og faneblade afløser menuer og værktøjsbjælker i Office 12.

Los Angeles: Næste udgave af Microsoft Office afskaffer de menuer og værktøjsbjælker, der har været en primær del af brugergrænsefladen siden 1997. Navnene for menuerne er stadig på deres vante plads, men når man klikker på dem, bliver hele området under dem udfyldt med faneblade med en række knapper og bokse.
Det blev afsløret på åbningsdagen af PDC (Professional Developers Conference). Chris Capossela fra Microsoft demonstrerede en udviklingsversion af Office-pakken. Han forklarede beslutningen om at droppe menuerne på denne måde:
- Der er over 1.500 kommandoer i Word 2003. Så er det ikke længere realistisk at bruge menuer og værktøjsbjælker til at nå dem alle. Derfor havde vi brug for en ny grænseflade, sagde han.

Samtidig skifter Microsoft synsvinkel fra at fokusere på funktioner til at fokusere på resultater. Det sker i de såkaldte "gallerier". Således kan et galleri vise forskellige opsætninger af et dokument, hvor man for eksempel kan ændre det fra et smalt, en-spaltet format til et bredt, to-spaltet format. Dermed kan man hurtigt ændre en række indstillinger uden at gå ind i en dialogboks.
Når man fører musen hen over et galleri, viser det aktive dokument, hvordan det vil se ud, hvis man vælger den mulighed. Først når man klikker, bliver ændringerne gennemført.
Den kommende udgave af kontorpakken, der har kodenavnet Office "12", skal på markedet i slutningen af næste år, hvor også Windows Vista ventes færdig.

Boks:
Microsoft pdc 2005
I denne uge holdt Microsoft Professional Developers
Conference i Los Angeles.
Artiklerne fra konferencen er skrevet af freelancejournalist Torben B. Sørensen.

Boks:
Søgning bliver indbygget
i .Net-programmeringssprog
Los Angeles: I kommende udgaver af C# og Visual
Basic kan programmører søge direkte i databaser og XML-data. Projektet LINQ (Language Integrated Query) gør det muligt i et .Net-programmeringssprog at skrive kommandoer, der søger i databaser. For øjeblikket skriver man typisk søgninger i SQL. Dem behandler programmeringssproget som rene tekststrenge. Men med LINQ bliver søgninger kommandoer på lige fod med if-sætninger og for-løkker.
- Vi indbygger muligheden for at søge i relationsdatabaser og i XML-data, hvor man normalt ville bruge Xquery eller lignende. Men vi gør det også for første gang muligt at søge i data i objekter, siger Anders Hejlsberg fra Microsoft. Han er en af ophavsmændene til .Net og LINQ.
Konsulent Clemens Vasters fra firmaet Newtelligence kan se fordele for systemudviklere, der nu kan koncentrere sig om at lære programmeringssprog uden samtidig at skulle være eksperter i SQL og Xquery. LINQ-teknologien kommer i en senere udgave af Visual Studio, men Microsoft har frigivet en tidlig testversion, der kan bruges sammen med betaudgaven af Visual Studio 2005. Den vil også virke med den færdige udgave, der kommer til november. tbs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere