Jobgaranti til dataloger

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. september 2005.


IT-Brancheforeningens Jakob Lyngsø vil garantere alle, der uddanner sig til datalog, et job. KMD frygter, at det bliver en sovepude.

Er du datalog og ikke kan finde et job, så gå til IT-Brancheforeningen, og den vil skaffe dig et - med garanti. Det er Jakob Lyngsøs forslag til en gulerod, som kan gøre flere unge interesserede i datalogistudiet, der slås med faldende ansøgertal. Forslaget faldt på Computerworlds debatmøde mellem universitetsfolk og repræsentanter fra erhvervslivet, der blev holdt i fredags.
- Vi har brug for mange flere dataloger og andre med en dyb teknisk viden om it. Det er nødvendigt for at få udviklet flere nye it-produkter, som Danmark har ejerskab af, helt fra bunden, begrunder Jakob Lyngsø, direktør for IT-Brancheforeningen, forslaget.
Personalechef i NNIT John Vammen, der deltog i mødet, er med på ideen.
- Det mener jeg godt, vi kan love, siger han.

Fagforeningerne er selvsagt glade for udmeldingen:
- Det vil vi meget gerne have, men jeg er spændt på, hvordan det kan udformes. Det skal ikke bare være nogle fugle på taget - hvis det skal have en virkning, skal det kunne mærkes, siger Frederik Dehlholm, formand for Dansk Magisterforening Privat, hvor mange dataloger er organiseret.
Hos KMD er begejstringen mindre:
- Jeg er principielt enig i hensigten og mener også, at der skal gøres noget. Men jeg vil nødig have, at en jobgaranti bliver indgangsvinklen til at vælge disse uddannelser. Hvis man skal arbejde i et højteknologisk firma, skal faget helst være et positivt tilvalg, ikke en sovepude, siger Bjarne Flyvbjerg, personaledirektør i KMD.
Til gengæld vil han meget gerne indgå forpligtende samarbejder med universiteterne på andre måder.
- Det er også KMD's opgave at hjælpe med at markedsføre den type uddannelser, siger han.

Læs side 14-15




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere