Tilfredse og forudsigelige

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. august 2005.


Alt er som man kunne forvente: En meningsmåling som Computerworld har foretaget blandt it-studerende viser, at DIKU-studerende vil forske, mens de
it-studerende på Handelshøjskolen vil være ledere.

60 procent af DIKUs studerende vil gerne fordybe sig i forskning, når de er færdige - mod 0 procent af Handelshøjskolens HA-dat'er. Det viser Computerworlds rundspørge blandt it-studerende på fire lange it-uddannelser. Omvendt vil 90 procent af handelsdatalogerne gerne arbejde med ledelse i deres fremtidige liv, mod halvdelen af DIKU-folket.
Helt generelt er der tilfredshed at spore: Blandt alle dem, der svarede, har 78 procent fået indfriet deres forventninger til studiet, mens 83 procent af de it-studerende fra DTU, ITU og Handelshøjskolen finder, at studiet er målrettet mod deres fremtidige karriere.
På DIKU er det kun knap halvdelen, der er enige. Flere af dem, der er uenige, efterlyser mere praktisk erfaring og værktøjsfag i studiet, mens andre mener, at universitetsstudier ikke behøver at være designet efter, hvad erhvervslivet har brug for. Se flere resultater og kommentarer fra spørgeskemaerne herunder.

Boks:
Sådan gjorde vi
Et spørgeskema blev sendt ud til alle studerende på datalogi på Københavns Universitet (DIKU), Danmarks Tekniske Universitets civilingeniørlinje for softwareudvikling, Copenhagen Business Schools datalogisk-økonomiske linje (CBS) og IT-Universitetets softwareudviklingslinje. Vi modtog 88 svar fra de studerende:
40 fra DIKU
6 fra DTU
21 fra CBS
21 fra ITU

spørgsmål
Hvad gør din uddannelse attraktiv?

Svar fra DIKU
• Et meget bredt teoretisk grundlag på et fagligt højt niveau.
• Hyggelig social atmosfære og godt studiemiljø. Det er ikke så nørdet som frygtet. Gode jobudsigter.
• Det ved jeg ærlig talt ikke, men da jeg startede, var det branchen som sådan, der var meget attraktiv og ikke i sig selv datalogi eller det akademiske miljø.

Svar fra DTU
• Jeg kan godt li' projektarbejderne, hvor man arbejder i grupper, som gør hele stemningen anderledes og sjov.
• Det gode studiemiljø.

Svar fra CBS
• Det kan bruges til mange forskellige ting. Blandingen af økonomi, datalogi og ledelse gør, at man kan se flere perspektiver på problemerne.

Svar fra ITU
• Skolens og elevernes engagement, studieliv, administrativ effektivitet, kursusudbud, lokalitet, fokus på erhvervsliv og iværksætteri.
• Man lærer noget nyt og brugbart hver evig eneste dag, man er der!
• Masser af gode fredagsbarer, interessante kurser og søde piger.

Spørgsmål
Hvorfor lever studiet op til dine forventninger eller hvorfor ikke?

Svar fra DIKU
• Har lært en masse i større dybde og inden for mange flere områder, end jeg havde forventet.
• Det er for reaktionært. Navnlig mangler der kontakt til erhvervslivet - en stor del af forskningen kommer fra firmaer, og vi har praktisk taget ingen kontakt til denne verden.
• Efter den nye studiestruktur er fagene blevet et stresshelvede, og jeg kan ikke finde den fordybelse og interesse, jeg søgte.

Svar fra DTU
• Fordi mine forventninger var baseret på, hvad jeg havde læst og hørt om studiet, og ikke egne fantasier om et hypotetisk drømmestudie? Eller måske bare fordi det er så fedt.

Svar fra CBS
• Det giver gode redskaber til, når jeg (forhåbentligt) skal arbejde som it-leder.
• Mængden af datalogi er alt for stor og mængden af økonomi er alt for lille.

Svar fra ITU
• Min forventning var, at stedet skulle indeholde høj faglighed og give en hastig progression i min kunnen. Det mener jeg bliver indfriet.
• ITU er en yderst innovativ og inspirerende uddannelsesinstitution.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere