TOPNYHED:Nu er leverandøren af Danmarks nye NemKonto til 384 millioner kroner fundet - KMD ryger ud

Her er redaktionens 15 bedste programmer

Det kan være uoverskueligt at finde de bedste programmer til netop din computer. Men med redaktionens 15 bedste programmer har vi hjælpen klar. Se vores favoritter her.

Redaktionens 15 bedste programmer

Med en internetforbindelse og lidt tid kan du fylde din computer med alskens programmer.

Uanset om du er til videoredigering, slægtsforskning eller løbetræning.

For at hjælpe dig lidt på vej har vi samlet de 15 programmer, som vi på redaktionen bruger rigtigt meget.

På de næste 15 sider kan du derfor møde hvert program, en kort beskrivelse og et screenshot.

Flere af programmerne er gratis, og derfor har vi naturligvis link, så du selv kan prøve redaktionens favoritsoftware.

1. Firefox

Hvis du endnu ikke har prøvet Firefox som browser, så snyder du sig selv for en masse gode oplevelser. Den kan sagtens køre side om side med Internet Explorer. Det særlige ved Firefox er, at der findes hundredvis af gratis plugins til browseren, og du kan derfor skræddersy funktioner, så de passer til netop din måde at surfe på. Hvis du altid vil have adgang til dine bogmærker, uanset hvilken pc du sidder ved, kan pluginet til Delicous Bookmarks anbefales. Og hvis du hurtigt skal finde en adresse kan du spare en tur forbi krak.dk eller Google Maps ved at bruge MiniMap Sidebar.

Download Firefox her.

Og her får du adgang til de mange gratis plugins.

2. Adobe Photoshop CS4

Her på redaktionen har vi prøvet og skrevet om adskillige billedbehandlingsprogrammer på det senere. Alt fra gratis programmer som Gimp til onlineudgaver som Fotoflexer og BeFunky. Der er dog intet program, der når op på siden af Photoshop, den rigtige vare: Creative Suite 4 eller blot CS4. Her får du et arsenal af værktøj til at bombardere et billede med kreativitet. Det er simpelthen kongen, når det gælder avanceret billedbehandling. Desværre er prisskiltet på 7.200 kroner en indikation af, at programmet er målrettet professionelle brugere, og indlæringskurven er da også mere stejl end en klippevæg. Men lærer du først at håndtere programmet, kan du skabe de mest utrolige (manipulerede) billeder.

Du kan læse mere om Photoshop CS4 her.

3. SportTracks til løbeturen

Der findes rigtig mange gode og gratis programmer på nettet. Når det gælder sportstræning med GPS, er softwaren SportTracks helt i top(form). Programmet er endda bedre end den software, der følger med GPS-løbeuret Garmin Forerunner 405. Du får naturligvis flere forskellige kort, der kan vise din løberute, og SportTracks kan sættes op til at holde styr på, hvor langt du eksempelvis har løbet i et par bestemte sko. Det kan også automatisk registrere, hvordan vejret var den pågældende dag, hvor du var ude at løbe. Overflødigt? Måske. Men det viser lidt om, hvor detaljeret programmet er.

Du kan gratis downloade SportTracks her.

4. VLC til alle former for video

Mangler du en videoafspiller, der æder stort set alle formater? Så skal du have VLC smidt på din maskine. Den har ufattelig mange codec, så den kan tygge sig i gennem selv de mærkeligste komprimerede videofiler. Vi har installeret programmet på en minibærbar af typen MSI Wind, og VLC afspiller alt lige fra dvd-film til videoklip fra mobilen. Da computeren ikke har noget dvd-drev, kan VLC også bruges til at vise filmene, så længe de gemt som ISO-filer.

Du kan downloade VLC her.

5. Adobe Premiere Elements 7

Hvis du skal bruge et videoredigeringsprogram, der bare kan det hele, så er Adobe Premiere Element 7 et oplagt valg. Det kan redigere almindelige optagelser og HD-video, og softwaren byder på et arsenal af tekniske værktøjer. De gør dig i stand til at klippe en lækker video sammen med smarte overgange og tekst. Efterfølgende kan den færdige video gemmes på dvd, et sted på harddisken eller uploades direkte til YouTube. Selv om Adobe Premiere 7 "taler" engelsk og ikke dansk, er det alligevel et meget brugervenligt program, der er let at gå til trods de avancerede funktioner.

Du kan læse mere Adobe Premiere Elements 7 her.

6. AVG Free 8.5

Hvis du ikke har råd eller ikke gider investere i et antivirusprogram, så kan du i det mindste køre en gratis version for at holde nettets hær af vira og orme på afstand af dine dyrebare data. Et af de bedste og mest populære programmer er AVG Free, der er oppe på version 8.5. Det æder ikke meget af computerens hestekræfter og passer for det meste sig selv. Programmet er i øvrigt læsernes absolutte favorit, og det er gennem årene downloadet mere end 250.000 gange fra pcworld.dk...

Du kan downloade AVG Free 8.5 her.

7. Google Earth

De fleste it-interesserede har sikkert haft fingre i Google Earth, hvor det er muligt at dreje en virtuel jordklode rundt og zoome ind på spændende steder. Programmet er genialt, hvis du eksempelvis vil studere et bestemt område, inden du tager på sommerferie. Så kan du se, om hotellet virkelig ligger 100 meter fra stranden...Programmet kan også være lidt af en tidsrøver, da det er fascinerende at zoome rundt og se på de mange satellitkort/luftfotos af jorden. Hvis du mangler inspiration så læs artiklen "Alt om Google Earth", hvor du kan lære en masse smarte finter til programmet.

Du kan gratis downloade Google Earth her.

8. Filezilla FTP

Har du brug for et godt program til håndtere FTP (File Transfer Protocol)? Så er Firezilla et godt bud. Programmet er gratis og baseret på open source. Derfor er det skabt ud fra mange brugeres ønsker. Selv om du ikke er den store it-nørd, er programmet let at bruge, hvis du skal rode med opsætning af din egen hjemmeside.

Du kan gratis downloade Filezilla her.

9. Nero til brænding

I de seneste versioner af Windows er der efterhånden kommet understøttelse af både cd- og dvd-brænding. Men vi sværger stadig til Nero, når vi skal brænde billeder til familie og venner. Ikke mindst fordi det er nemt at bruge og aldrig laver fejl.

Læs anmeldelsen af Nero 9 her.

10. Lightroom 2 til dine mange billeder

Her på redaktionen fører vi en Nikon-Canon-krig. Nyhedsredaktøren er bevæbnet med et Nikon D300, mens chefredaktøren skyder med skarpt med Canon 1D Mark III, som kan tage op til 10 billeder i sekundet. Med begge kameraer ryger der rigtig mange fotos ind på harddisken, og det bliver let til 300-400 billeder til et bryllup eller en konfirmation. Det er her Adobe Lightroom 2's styrke kommer ind - for tager du mange billeder, som skal redigeres på en nem og overskuelig måde, findes der ikke et bedre program til at gøre arbejdsgangen let. Så mens redaktionens medlemmer er splittet mellem Canon og Nikon, er der fuldkommen enighed om, at Adobe Lightroom 2 er et suverænt produkt til efterbehandling af store mængder fotos.

Læs anmeldelsen af Lightroom 2 her.

11. Picasa 3 sikrer overblik

Mens Lightroom 2 er godt til at behandle billeder, så er Picasa 3's styrke overblikket. Det gratis program fra Google skanner konstant din computer for nye billeder og laver et tidsmæssigt korrekt overblik. Det gør det nemt at finde billederne fra ferien i 2004. Samtidig får du et nemt og gratis online-lager sammen med Picasa - så du uden problemer kan dele billederne med hele internettet eller blot udvalgte venner.

Læs anmeldelsen af Picasa 3 her.

12. Wordpress: Galleri plugin

Rigtigt mange hjemmesider bruger det gratis CMS-software Wordpress. Systemet er oprindeligt udviklet til blogs, men der findes efterhånden et utal af skabeloner, som lader dig bruge softwaren til at styre en hvilken som helst slags hjemmeside.

Og du kan endda, uden at kunne programmere, lave dine egne temaer.

Men styrken ved Wordpress er også de mange plugins, der findes. En af vores favoritter er en gallerifunktion, som lader dig skabe et helt galleri bare ved at uploade en zip-fil med billeder i. Det sparer meget arbejde, hvis du har mange billeder, du gerne vil dele med læserne af din blog/hjemmeside.

Gallerifunktionen hedder NextGEN gallery, og du kan læse mere om den her. Der er også links til en række eksempler.

13. Google Analytics

Du læser pcworld.dk. Det var der 273.393 andre, som også gjorde i marts 2009.

Men hvor længe blev I på siden? Hvor mange kom fra en Google-søgning? Og hvad søgte Google-brugerne efter? Hvilke sider er de mest populære?

Det er den slags svar, som Google Analytics giver. Det gratis webstatistikprogram fra Google kræver blot en lille kodestump på din hjemmeside, og derefter bliver statistikken genereret.

På PC World bruger vi Google Analytics til at sammenligne webtrafikken over tid for at se, hvordan vi klarer os (ret godt, tak). Og se hvad vi bør forbedre. Det gør Analytics til et af vores vigtigste web-værktøjer.

14. TMPGEnc 4.0 XPress

Det er ikke altid interessant at slæbe rundt på en dvd for at se film. For det kan være, du skal se filmen på din netbook uden drev, din lille videoafspiller, din telefon eller på din Xbox 360 eller Playstation 3.

Eller det kan være, du skal den anden vej rundt og konvertere et klip fra telefonen til computeren.

Under alle omstændigheder er TMPGEnc 4.0 XPress det alsidige program, som konverterer de fleste formater. Samtidig kan programmet udnytte de nyere grafikkort fra Nvidia med den såkaldte CUDA-teknologi, hvor de kraftige moderne grafikkort giver din processor en hjælpende hånd.

Læs om programmet her hos producenten. Et godt alternativ er i øvrigt Handbrake, som vi har anmeldt her.

15. Windows Live Messenger

Det er ofte de små mest nyttige programmer, som har en tendens til at blive overset.

Og netop Messenger sidder bare der nede i højre hjørne og passer sig selv - lige indtil der skal skrives en hurtig besked. Og det skal der tit. Faktisk i sådan en grad at vi ville fylde e-mail indbakken på ingen tid, hvis al småsnakken skulle der igennem.

Det er stadig håbløst at dele filer over Messenger og integrationen med Microsofts Live-tjenester er halvfærdig - men det virker, for det er stadigt nemt lige at fyre en besked af til venner, bekendte og samarbejdspartnere.

Du kan downloade Messenger her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere