Her er it-udfordringerne i 2005:

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. august 2005.


Usikker økonomi: Flere end 30 procent af de offentlige virksomheder kender ikke omkostningsniveauet ved it-omlægningerne i forbindelse med strukturreformen i den offentlige sektor, fremgår det. Og Rambøll Management fastslår, at de økonomiske gevinster ved reformen på kort sigt er usikre.
- Hvis de økonomiske gevinster skal realiseres, er det afgørende, at kommunerne nu fokuserer på at tilpasse it-organisationen til den nye kommunale virkelighed, udtaler business manager Erik Møberg fra Rambøll Management i forbindelse med præsentationen af rapporten.

Mangel på it-viden: It- og teleordførere for partierne i Folketinget mangler ofte den nødvendige ballast, når der skal træffes beslutninger om digitaliseringen af den offentlige sektor. Det mener organisationen Dansk IT, der på baggrund af Rambøll-rapporten nu inviterer alle it- og teleordførere til tre netværksmøder.
- Vi vil med møderne prøve at hjælpe politikerne til en større viden, så de kan sætte handling bag de mange ord om digitaliseringen af den offentlige sektor, siger afdelingschef Jacob Primault, Dansk IT.

Modstand mod forandring overvindes: De bedste virksomheder tør udfordre organisationen. Rapporten viser, at de virksomheder, der opnår et stort udbytte af it-investeringer, også oplever mere modstand mod forandring. Men de formår at overvinde barriererne, fordi de har langt større fokus på HR-aspektet.
- Virksomheder, der mestrer at implementere radikale forandringer, kommer ind i den gode forandringscirkel. De får øget forandringsparathed og formår at se nye muligheder, forklarede underdirektør i Rambøll Management, Ejvind Jørgensen ved onsdagens præsentation af undersøgelsen.

Innovationsevne efterlyses: De danske virksomheder har ikke overraskende strategisk fokus på differentiering. Alligevel viser Rambøll-rapporten, at der ikke er tydelig forskel i virksomhedernes prioriteringer af de løftestænger, der kan hjælpe til differentiering - for eksempel innovation og kundefokus, i forhold til de løftestænger, der kan bidrage til lavere omkostninger - for eksempel effektivisering, rationalisering og vertikal integration.
- Der ligger et potentiale gemt i større fokus på projektstyring, innovation og produktudvikling for virksomheder med en differentieringsstrategi, forklarer chefkonsulent hos Rambøll Management Steen Christensen.

Uudnyttet gevinst ved
ESDH: Der ligger et stort uudnyttet potentiale i øget digitalisering af den offentlige sektor, fastslår Rambøll Management. Ifølge rapporten angiver 70 procent af kommunerne og 40 procent af de statslige myndigheder, at det fortsat er muligt at få øget fektivitet ved at benytte elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH).
- Hvis potentialerne skal indfries, er der brug for en mere efterspørgselsorienteret tilgang, hvor der tages afsæt i borgere og virksomheders forventninger til digital forvaltning, fastslår underdirektør Ejvind Jørgensen, Rambøll Management.

Billedtekst:
Jacob Primault

Billedtekst:
Ejvind Jørgensen
Foto: Torben Klint

Billedtekst:
Steen Christensen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere