Softwareudviklerens backstage-pas

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 5. august 2005.


Danske Morten Damsgaard fra Linkage har fået adgang til Microsofts kildekode, programmer under udvikling og til centralt placerede udviklere ved at blive såkaldt "Most Valuable Professional".Af Jesper Troelstrup
Det er muligt for udviklere i danske selskaber at få adgang til kildekode til Microsoft-programmer og at påvirke den endelige udformning af programpakkerne. Således har senior softwarearkitekt Morten Damsgaard fra Linkage opnået direkte adgang til tekniske eksperter i Microsofts hovedkvarter i Seattle inden for sit område, indlejrede systemer. Denne mulighed fik han, da han fra januar i år blev udpeget til "Most Valuable Professional" (MVP) af Microsoft.

Inden for indlejrede systemer er han den eneste i Skandinavien, der har denne position. Dette giver direkte adgang til en såkaldt "peer", som kan trække på de relevante udviklere hos Microsoft for at besvare hans henvendelse. Herudover har MVP'en adgang til ikke-offentliggjort kildekode til programmer samt tidlige versioner og betaudgaver af kommende programmer.
- Det er vist ukendt for de fleste, at Microsoft stiller så overraskende meget information til rådighed for eksterne. Det siger meget om værdien af disse kontakter, at jeg er i kontakt med dem dagligt. Ud over den støtte, det giver vores arbejde, betyder adgangen til programmer i udvikling, at vi får mulighed for at melde tilbage og være med til at præge de færdige produkter med for eksempel vores ønsker til faciliteter, siger Morten Damsgaard.
Vejen til at blive Most Valuable Professional er at bidrage med den ekspertise, man selv har. Morten Damsgaard blev udpeget efter at have bidraget til en række tekniske nyhedsgrupper og til seminarer om indlejret software.

Linkage kom til verden i 1998, og selskabet beskæftiger sig med teknisk softwareudvikling til industrisektoren, først og fremmest software, der er indlejret i produkter, men i stigende grad også software, der gør det muligt at benytte og administrere de intelligente produkter. Blandt kunderne er virksomheder som Radiometer, GN Resound og Medtronic.
Det har medført, at Linkage har opbygget en ekspertise i Windows XP Embedded- og i Windows CE-platformene.
- Tidligere udviklede industrivirksomhederne selv såvel hardware som software fra grunden, men i dag kan de ikke længere sætte tre til seks år af til selv at udvikle en ny platform, for så overhaler konkurrenterne dem. Derfor vælger industrien i stigende grad at udvikle på grundlag af standardplatforme. Dermed kan du gå direkte i gang med at udvikle slutbrugerfaciliteter. Når du udvikler på en proprietær platform kan op til 60 procent af ressourcerne gå til arbejde på infrastrukturen, siger Morten Damsgaard.

Den største efterspørgsel efter Windows CE til indlejring kommer ifølge Morten Damsgaard fra selskaber, der fremstiller produkter, der kan overføre i realtid.
Microsoft vil inkludere udviklingsværktøjer, der kan benyttes til Windows CE i den kommende udgave af deres generelle udviklingsværktøj Visual Studio.
- Tidligere var udvikling til indlejring og til pc'er adskilte verdener. I dag er vi på vej mod at benytte de samme udviklingsværktøjer. Det vil gøre det lettere for virksomhederne at få konsulenter, siger Morten Damsgaard.
Microsoft udpeger Most Valuable Professionals for et år ad gangen, og i øjeblikket har godt 2.600 personer fra 81 lande denne position.

Billedtekst:
indlejret software Industrien vælger i stadig højere grad at udvikle hard- og software på baggrund af standardplatforme, ifølge Morten Damsgaard, Linkage.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere