Giganten kommer ind fra kulissen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 5. august 2005.


Microsoft lægger stadig flere byggesten til de business intelligence-løsninger, som selskabet har arbejdet på et par år.

Siden Microsoft for efterhånden et par år siden gjorde klar, at selskabet ville tilføje business intelligence-funktioner til sin vifte af Office-produkter, har der både været forventning og hos de øvrige BI-leverandører også en del bekymring. Dels på grund af selskabets styrke på markedet og dels fordi, det har gjort klart, at målet er at levere BI-faciliteter til mellemstore og mindre virksomheder betydeligt billigere, end disse generelt har været til at få hidtil.
Nu er Microsoft på vej med en beta-udgave af en kommende server- baseret scorecard-applikation til virksomheder. Applikationen, der indtil videre går under betegnelsen Maestro, bygger på en teknologi, som selskabet lancerede sidste år med deres såkaldte Office Business Scorecard Accelerator, som er en web-baseret applikation, der giver brugerne mulighed for at se data fra en række forskellige kilder og skabe scorecards for virksomheden eller afdelingen.

Maestro giver en bredere adgang til forretningsdata, således at det bliver muligt at skabe scorecards for projekter på en måde, der er tæt integreret med Microsoft
Office System. Det gør det muligt at benytte visualiseringsværktøj som grafer og skemaer på de data, der hentes ud af forretningssystemerne.
Microsoft forestiller sig, at uafhængige softwareudviklere og
systemintegratorer skal kunne skræddersy applikationer efter behov i forlængelse af den kommende Maestro-applikation.
Maestro blev udsendt i en såkaldt lukket beta i maj, og den ventes at komme bredere ud i en mere færdig beta - formodentlig i denne måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere