Kør Windows 7 gratis og virtuelt

Du behøver ikke installere Windows 7 RC i traditionel forstand, hvis du vil prøve Microsofts nyskabning. For Windows 7 kan køres virtuelt på din computer uden at genere dit nuværende styresystem. Prøv selv her.

Overvejer du at prøve den gratis Windows 7 RC (Release Candidate), som netop er klar til download? Men er du nervøs for, hvad det kommer til at betyde for din nuværende Windows-installation?

Bare rolig, du kan nemlig køre Windows 7 RC virtuelt på din maskine.

Det vil sige, at du beholder det styresystem, som du har i dag, men får et afgrænset område på harddisken, hvor du kan teste Microsofts nye styresystem.

Din Windows XP eller Windows Vista vil altså ikke blive påvirket.

Finten kan opnås med programmet VirtualBox, der er gratis, og som du kan hente her.

Det sørger populært sagt for at lave en sandkasse, hvor Windows 7 kan få lov at lege uden at genere nogen eller noget på din harddisk.

Sådan gør du

Når VirtualBox er installeret på din computer, får du mulighed for at bestemme, hvilken type styresystem der skal installeres.

Du skal også fortælle programmet, hvor meget af computerens ram, som skal være tilgængeligt for VirtualBox og dermed for det nye styresystem.

Herefter sætter du din dvd med Windows 7 RC i din computer. Testudgaven af styresystemet kan downloades her - og den skal du blot have brændt ned på disk.
Du kan også vælge blot at afvikle den downloadede ISO-fil (læs mere om ISO-filer her)

I VirtualBox vil et vindue dukke op, og nu begynder den virtuelle installationen af Windows 7. Det fungerer ligesom en normal installation. Du skal også bruge en produktnøgle, som du får, når styresystemet downloades fra Microsofts side.

Virkede på minibærbar

Vi installerede Windows 7 RC virtuelt på en minibærbar af typen MSI Wind, som var udstyret med to gigabyte ram.

Vi tildelte VirtualBox en gigabyte ram, som skulle bruges til at trække Windows 7. Installationen gik uden problemer, og styresystemet kørte overraskende flydende efterfølgende.

VirtualBox kan også bruges, hvis du vil prøve at køre andre styresystemer, eksempelvis Linux.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere