SKI fusionerer kontrakter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. juli 2005.


Den offentlige indkøbsorganisation tager konsekvensen af, at printer- og kopimarkedet smelter sammen. Samtidig skærpes kontraktvilkårene, og fokus på rådgivning øves.

Statens og Kommunernes Indkøbs Service strammer op på indkøbsaftalerne for printere og kopimaskiner. For første gang laves en fælles aftale for de to områder, hvilket medfører at antallet af leverandører til de fællesoffentlige rammekontrakter skæres ned.
Derudover skærpes kontraktbetingelserne med en række obligatoriske vilkår for at undgå at kunderne eksempelvis bliver fanget i leasingkontrakter med urimeligt langvarige og dyre bindinger.
- Vi slår for første gang kopi- og printområdet sammen i vores næste kontrakt, som vi er i udbud med nu. Det sker i reaktion på sammensmeltningen af de to markeder, og det betyder, at feltet af leverandører indsnævres, fortæller direktør i SKI Niels Frederiksen.
SKI vil tage 7-10 leverandører med på den nye toårige aftale, der træder i kraft i 2006. På den gamle var 12 leverandører med.
- For at gøre det enklere og tryggere for brugerne indfører vi derudover en række obligatoriske vilkår, der som minimum skal opfyldes for aftaler indgået på vores rammekontrakt, så der ikke er frit valg på alle hylder for leverandørerne, oplyser Niels Frederiksen.
Som eksempel nævner han leasingområdet, hvor det for eksempel ved refinansiering af en eksisterende kontrakt tydeligt skal fremgå, hvor stor en del refinansieringen udgør, og hvordan leverandøren beregner restværdi, hvis man skal ud af aftalen undervejs. Herunder at restværdien ved udløb af en aftale højst kan være fem procent.
- Det er noget af det, kunderne har svært ved at overskue og gennemskue, hvad de egentlig er forpligtet til. For eksempel kan man tro, at man efter fem år kan starte forfra på en ny og bedre maskine, men så opdager man pludselig, at man kun har betalt en lille del af den oprindelige maskine, forklarer Niels Frederiksen.

Fordi printer- og kopimarkedet er så uigennemskueligt samarbejder SKI med en rådgivningsvirksomhed, som kunderne kan benytte. Tidligere på året gav det anledning til en konflikt, hvor leverandørerne højlydt kritiserede, at SKI havde givet konsulentfirmaet Indkøbsringen (IKR) monopol på området. Branchen kritiserede IKR for at være overivrig og for aggressiv, mens IKR sendte bolden tilbage med en anbefaling til branchen om at gribe i egen barm og rydde ud blandt de brodne kar.
Som reaktion på kritikken fra branchen har SKI nu besluttet at udvide rådgiverkredsen til tre konsulentfirmaer.

Billedtekst:
tryghed - Vi indfører en række obligatoriske vilkår, fortæller Niels Frederiksen, direktør i SKI. Foto: Torben Klint

Boks:
Vi har talt med:

• Anders Elbak, research manager, IDC
• Jarl Arfelt, erhvervsrådgiver og medstifter, Indkøbsringen
• Jørgen Hjarnø, it-driftschef, Høje-Tåstrup Kommune
• Niels Sværke, it-chef, Toyota Danmark
• Nikolaj Takla, produkt- og markedschef, HP Danmark
• Karsten Winther, produktchef, Epson
• Steen Swartzengren, direktør,Toshiba Tec i Danmark
• Niels Frederiksen, direktør, SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere