Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. juni 2005.
Der var kampvalg om bestyrelsesposterne i de it-professionelles organisation, Dansk IT. Direktørerne kom ind - Prosas repræsentant gjorde ikke.
Generalforsamlingen i Dansk IT gik den slagne vej ved valget af nye bestyrelsesmedlemmer og valgte bestyrelsens kandidater. It-fagforeningen Prosa havde opstillet sin egen kandidat, som imidlertid ikke fik stemmer nok.
Prosa havde opfordret sine medlemmer til at stemme på organisationens faglige sekretær Mads Kellermann, der gik til valg på en uddannelsespolitisk platform. I stedet blev to direktører, Nykredits Lars Mathiesen og Gartner Danmarks Henrik Zangenberg, valgt.
- Da jeg som medlem fik brev om, at lutter direktører var stillet op til bestyrelsen, tænkte jeg, at det var for ensartet. Det gælder jo om at have en alsidig repræsentation og et bredt netværk i bestyrelsen. Jeg synes, det er spændende og godt, hvad Dansk IT laver; vi samarbejder på flere punkter og er enige på de fleste, så jeg stillede op. Jeg kan tilføre noget til debatten, og de kunne bruge mine kanaler, men bestyrelsen kunne ikke greje min uautoriserede opstilling, konstaterer Mads Kellermann.
Han regner med at stille op igen næste år og følge rådet om så at gå gennem bestyrelsen.
Dansk IT's formand, Per Buchwaldt, bekræfter, at man stræber efter en bredt funderet bestyrelse - både fagligt, geografisk og kønspolitisk. Hvad Prosas initiativ angår, understreger han, at Dansk IT ikke er et forum for fagpolitik.
- Vi ønsker at være en it-faglig forening for alle - ikke at blive en arbejdstagerorganisation. Det er Prosa meget bedre til. Arbejdsgiverorganisation er og skal vi heller ikke være, siger Per Buchwaldt.
Medlemstallet viser stagnation i år efter en uafbrudt stigende tendens siden 1996. Foreningen havde ved udgangen af marts 6.080 medlemmer - omkring 100 færre end sidste år. Og det er for få, mener han.
- Vi har potentiale til at være væsentligt flere og kunne sagtens have 10.000 medlemmer. For at nå målet har vi investeret i opbygningen af et netværkskoncept og søger eksempelvis at føje værdi til medlemskabet gennem flere gå-hjem-møder. Men derudover skal vi have flyttet os fra profilen som it-ledernes organisation. Vi henvender os også til projektledere, faglige specialister og mange andre, siger Per Buchwaldt.
Foreningen retter sig også mod de studerende, men mistede dog i år ekspertise på uddannelsesområdet, i og med at professor ved Handelshøjskolen i København Niels Bjørn Andersen var et af de to afgående bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen taber it-juridisk kompetence med et farvel til advokat Hanne Bender fra det nyfusionerede Bender von Haller Dragsted - tidligere Bender.dk.
Klaus Nissen, direktør i SU Soft, og Dorte M. Stigaard, direktør i Nordjyllands Amt og tidligere sekretariatchef i Det Digitale Nordjylland blev genvalgt.
Boks:
Ildsjælspris til kontraktmager
Dansk IT har givet sin årlige Ildsjælspris til formanden for foreningens Fagråd for IT og Jura, Hanne Bay.
Begrundelsen er hendes ihærdige arbejde med de nye standardkontrakter for store it-indkøb i staten, de såkaldte K01 og K02 der afløser K18 og K33. De dækker indkøb af henholdsvis it-systemer baseret på standardprodukter og indkøb af større systemleverancer.
Dansk IT og IT-Brancheforeningen deltager sammen med Videnskabsministeriet i en arbejdsgruppe, der reviderer kontrakterne. Valget af Hanne Bay er iøjnefaldende, i og med at hun som chefjurist hos CSC rent faktisk repræsenterer leverandørsiden i brugernes organisation.
K01 standardkontrakten blev offentliggjort i april sidste år. Arbejdet med K02 er i fuld gang. Den ventes ifølge Hanne Bay at være klar til høring efter sommerferien og endelig færdig primo 2006. hjort