Statens e-lønsedler humper stadig

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. maj 2005.


Til oktober får 160.000 statsansatte digitale lønsedler. I marts mente Økonomistyrelsen at én tilbudsgiver, TDC, var for lidt. Nu er der fem prækvalificerede leverandører, og udbuddet er i gang igen.

Det er ikke verdens bedste
business case, der er årsag til, at Økonomistyrelsen nu atter vil modtage tilbud på digitaliseringen af 160.000 lønsedler til statens ansatte.
Det erkender kontorchef Annelone Jensen, Økonomistyrelsen men peger på, at projektet skal udføres for at opnå besparelser, og fordi staten på grund af det fælles lønsystem SLS har mulighed for at gå forrest i digitaliseringen af lønsedler.
- Staten kommer ikke til at spare frimærker, for medarbejderne får i stor udstrækning deres lønseddel leveret i postbakken. Men der er besparelser på længere sigt. Og kommunerne og de private virksomheder, hvor der bruges mange flere frimærker, står på spring og venter på, at vi bryder isen, siger Annelone Jensen.

Økonomistyrelsen aflyste i marts det tidligere udbud, fordi kun TDC bød ind med en SignaturBoks-løsning. TDC, der som enebyder alligevel ikke fik ordren, er i den nye runde blevet prækvalificeret sammen med fire andre leverandører, IBM, PostDanmark med en eBoks-løsning, Traen Informationssystemer og WM-data. Fristen for aflevering af tilbud er i slutningen af juli.
Ved det sidste udbud var der tre prækvalificerede leverandører. Ud over TDC var det CSC og Post Danmark med eBoks, der begge trak sig på grund af problemer med at leve op til betingelserne i udbudsmaterialet.
Ifølge chefen for TDC's nøglecenter, Morten Storm Petersen, er kravene ikke blevet mindre i det nye udbudsmateriale, og han har derfor en god fornemmelse i maven i forhold til at byde ind på opgaven igen.
- Det ærgrer os, at Økonomistyrelsen ikke stiller et absolut krav om en OCES-signatur for at få sin elektroniske lønseddel. Når der er en dør på klem for andre koder, har staten ikke sikret sig, at projektet med de 160.000 statsansatte bliver lokomotivet for digital forvaltning. Det mener vi i TDC er ærgerligt for samfundet, siger Morten Storm Petersen.

Det nye udbud betyder, at de digitale lønsedler bliver forsinket i cirka to måneder. Udrulningen bliver i august i stedet for oktober.
- Vi har allerede pilotprojekter, så vi forventer ikke de store overraskelser. Til gengæld mener jeg at en vellykket udrulning er meget vigtig, og derfor har vi også allerede haft møder med de store faglige organisa-tioner, som bakker projektet op, siger Annelone Jensen fra Økonomistyrelsen.
For de statsansatte, som ikke bruger en pc i deres daglige arbejde, skal der etableres pc-cafeer i institutionerne, hvor de ansatte kan installere deres digitale signatur, så de få deres lønseddel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere