Fremtidens switch forbinder processorer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. april 2005.


Cisco arbejder på en switch-teknologi, der skal være hurtig nok til at forbinde processorer med RAM, diske og andre processorer.

Hjertet i dagens computere er en CPU. Morgendagens computere kan i stedet få en switch. Den vision præsenterede teknisk direktør Charles Giancarlo i sin tale på Cisco Partner Summit. I et interview med Computerworld løftede han lidt mere af sløret for, hvad Cisco arbejder på:
- Vores tanke er at udvikle en forbindelsesteknologi med lav forsinkelse og høj båndbredde, der kan forbinde processorer med ram og andre processorer. Det minder om Infiniband-teknologien, men bygger på Ethernet, forklarer han.
Tanken opstod, da det blev muligt at forbinde diske med processorer ved hjælp af Ethernet og TCP/IP i stedet for Fibre Channel-teknologi. Når det kunne lade sig gøre at forbinde diske, var forbindelsen til ram et naturligt næste skridt.
- Hvis Ethernet får 40 Gbit/s båndbredde og lavere forsinkelsestid, begynder det at ligne bussen i en computer mere end en lokalnetsteknologi. Dermed kan vi få en ny type computere, hvor kernen er en switch, der forbinder en række processorer, ram-banke og diske, siger han.
Der er dog et stykke vej, før det kan blive til virkelighed. I Charles Giancarlos vision kan computeren tilkoble processorer, efterhånden som den får brug for dem. Men det understøtter dagens operativsystemer ikke - computerne skal bootes, hvis man vil ændre på antallet af processorer, de anvender.

Også på input/output-siden skal der ændres noget, hvis visionen skal blive til virkelighed. I dag bruger man forskellige teknologier til at kommunikere med ram, diske og netværk. Fremtidens computer skal bruge en variant af Ethernet til det hele.
- Arkitekturen er oplagt til at forbinde specialiserede processorer. Så kan man have nogle processorer, der udelukkende laver for eksempel SSL-kryptering. Når der kommer mange SSL-transaktioner, tilkobler man flere af dem, siger Charles Giancarlo.
Cisco Systems er først for nylig begyndt at tale offentligt om disse ideer. Charles Giancarlo oplyser, at firmaer som IBM, HP og Microsoft er opmærksomme på, at det kan blive den vej, udviklingen går. Også udviklerne af Linux er opmærksomme. Men der vil gå et par år, før vi ser de første delelementer til den teknologi, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere