At sælge sig selv

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. april 2005.


Microsofts administrerende direktør i Danmark, Jørgen Bardenfleth, er en sympatisk og vellidt mand. Dertil kommer, at han med international erfaring, en ingeniørgrad fra DTU og en MBA som overbygning ligner ikonet på den sælgende videnarbejder, der skal redde Danmark i en globaliseret verden, hvor udflytning af arbejdspladser hører til dagens orden. Med 24 års bred erfaring inden for it og kommunikation er Bardenfleth et oplagt valg til statsminister Anders Fogh Rasmussens prestigiøse Globaliseringsråd og en sjælden profil; med behørig respekt for andre af rådets deltagere, som peger fremad.

Når det alligevel er værd at dvæle ved Jørgen Bardenfleths deltagelse i rådet, skyldes det brandet, han bærer med sig der ind. Microsoft. Som eneste repræsentant for it-branchen kan man spørge, hvorfor netop Microsoft skal sidde i det råd, der skal redde lille Danmark gennem fremtidens vanskelige vande. Det gjorde Berlingske i går og fik det svar fra statsministerens pressechef, Mikael Kristiansen, at man ikke skal lægge så meget deri andet, end at Microsoft er god til at sælge sig selv. Åbenbart så god, at Microsofts europæiske topchef Jens Moberg sidder i regeringens tænketank, og MBS-chef Klaus Holse Andersen befolker innovationsrådet. I øvrigt som de eneste repræsenter for den klassiske danske it-branche.
Det er besnærende at følge pressechefens udlægning. Nemlig at det ikke betyder så meget, hvem der sidder og tænker i diverse fora, og dermed at de nye råd og tænketanke heller ikke betyder så meget.
Som Computerworld kunne fortælle i side 2-tegneserien Sanders Verden sidder en anden sympatisk og vellidt mand med international erfaring i en helt tredje "uafhængig tænketænk" nedsat af regeringen. Han hedder Michael Laudrup og er fodboldtræner i superligaklubben Brøndby, der er kommet noget skævt i gang med forårssæsonen. Tænketanken og Laudrup barslede med ideen om at oprette et center for oplevelsesøkonomi til 100 millioner kroner. Måske Brøndbys aktionærer og fans kunne håbe på, at Laudrup tænkte mere over, hvordan spillerne får scoret nogle mål.
Man kan ikke se sig fri for at tænke, at de mange initiativer med råd, nævn og tænketanke ikke kommer til at handle så meget om at sælge danske ideer, som det i virkeligheden handler om at sælge de implicerede. Regeringen har brug for Microsoft til at vise, at man er lydhør over for en af verdens mest innovative virksomheder. Microsoft har brug for regeringen til at gøre op med sit image som it-verdenens svar på ondskabens imperium. Og sådan kan de løfte hinanden uden nødvendigvis at komme frem til andet end det mest forudsigelige.

Men måske skinner lykken lidt igennem alligevel. Det har i medierne været overset, at der i globaliseringsrådet også sidder en Ole Jensen fra NanoNord i Aalborg - enmandshæren Nano-Ole blandt venner, der som iværksætter har kastet sig hovedkulds og forudsætningsløst ud i at "lave noget med nanoteknologien" og nu arbejder sammen med AAU. I firserne blev han rig på at bygge og sælge mobiltelefoner og har nu investeret i et brugt støvfrit laboratorium. Han er værd at holde øje med, og man kan kun håbe, at der bliver lyttet rigtig godt i rundkredsen, når Ole får ordet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere