Amerikanske prøvebilleder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. marts 2005.


Gartner-analytikeren Laura Behrens advarer mod at tro på en fager ny digital underholdningsverden.

Det bliver ikke nemt for it-branchen at komme ind i showbusiness og overtage tv'ets plads.
Laura Behrens, senioranalytiker hos amerikanske Gartner G2, ridser faldgruberne op for Computerworld.
Der er for mange spørgsmål og for lidt "value for money" til slutbrugerne. Bare sådan noget som interoperabilitet enhederne imellem.
- Det går hen over hovederne på mange, i både it- og tv-industrien, siger Laura Behrens.
En baggrund inden for tv og radio samt års erfaring som rådgiver og researcher for Gartner gør hende i stand til at se de fatale fodfejl.
- I tyve år har man troet, at en skærm var en skærm. Men et tv er ikke det samme som en pc. Man gik ud fra, at alt indhold helst skal leveres individuelt via nettet, og at alle forbrugere ville acceptere den samme kvalitet i net-tv som med andet net-indhold, siger Laura Behrens om it-branchen. Men også tv-industrien satser på forkerte præmisser.
- Man har troet, at seerne ville tage interaktivitet til sig, uden at man skulle gøre noget for det. Men det kræver en ekstraordinær indsats og seer-oplysning, uddyber Laura Behrens.
Visse udbydere er gået ud fra, at den teknologiske udvikling betyder, at alt indhold skal være gratis og tilgængeligt for alle forbrugere konstant. Og troet, forbrugerne ville tage tilbuddene til sig, blot de findes.
- Det er utopisk. Ja, fuldstændigt urealistisk, kommenterer Laura Behrens.

Forvirringen er total, for ingen af de to industrier bestemmer farten. Derfor gribes alle muligheder for at komme først med det sidste.
- Firmaer, som skaber, samler og markedsfører kvalitetsindhold, er med til at nære udviklingen. Sony køber MGM, der ejer film- og pladeselskaber, multimedia, distribution og så videre. Indholdsleverandørerne bliver magtfulde, vurderer Laura Behrens.
Derfor ser hun en mulighed for tele- og kabel-operatører, der allerede tilbyder forskelligt indhold, og som har den direkte forbindelse.
- Men begynder teleselskaberne at producere net-tv, skal de ikke lave noget, der er så anderledes, at folk hverken kan eller vil bruge det. Så overlever de ikke, advarer hun.
Men hvad nytter teknologiske fremskridt, hvis interessen mangler?
- Forbrugerne er ikke klar over deres magt. Der er mange forskellige services her i USA, og der kommer mange flere fremover. Men det betyder ikke, at folk er villige til at betale for det, forklarer Laura Behrens.
De nye tiltag indtager måske ikke hjemmefronten, fordi maskinellet ikke kan tale sammen, og fordi indholdet, uanset skærmtype, ikke ændrer sig.
- Forskellen fra før er, at primetime-shows og Super Bowl bliver sendt i High Definition (HDTV, red.). Tv-branchen bliver mere kreativ, især på IP-tv, spår Laura Behrens.
Lukningen af det analoge sendenet i en nær fremtid vil også give utilfredse forbrugere, men det bekymrer ikke Laura Behrens.
- Vi overlevede Y2K, så hvis omstillingen til digitalt tv ikke bliver en glidende overgang, så går det nok endda, mener hun.

Billedtekst:
computer-tv 
Packard Bell har taget konsekvensen: Alle pc'erne er fremover udstyret med tv-kort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere