TDC giver forkerte oplysninger om mobil signatur

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. februar 2005.


Hos TDC's egen support-afdeling for digital signatur får man direkte modstridende oplysninger, når man spørger, hvordan den mobile udgave af den digitale signatur virker.

- Du kan altid flytte din digitale signatur fra computerens harddisk over på din eToken (USB-nøglering, red.). Du må selv om, om du gør det med det samme, samtidig med at du installerer din digitale signatur, eller om du venter til senere. Det er lige meget.
Sådan siger den ene medarbejder hos TDC's afdeling for digital signatur på telefonnummer 80 80 15 81.
Kort efter - fem minutter senere - i næste telefonopringning, siger den næste medarbejder:
- Nej! Det er ikke lige meget. Hvis du først har valgt at hente en digital signatur med standardindstillingerne og installerer den på computerens harddisk, kan du ikke senere lægge den over på din eToken og dermed gøre den mobil. Hvis du ønsker at lægge din digitale signatur på en eToken, skal du vælge det fra starten.

Sådan lød svarene, da Computerworlds journalist i denne uge ringede til TDC's support-telefon i afdelingen for digital signatur for at høre nærmere om TDC's tilbud om at gøre den digitale signatur mobil.
Mobiliteten skulle ellers kunne opnås ved at installere sin digitale signatur på en såkaldt eToken, der er en lille hukommelses-enhed til computerens USB-stik. Fordelen ved dette er større mobilitet og større sikkerhed, end hvis man installerer den digitale signatur på computerens harddisk. Sidstnævnte er den løsning, som flertallet benytter.

Disse fordele opstår dog selvfølgelig kun, hvis det lykkes at få signaturen installeret på USB-nøglen, og her er hjælpen fra TDC's support-personale i bedste fald forvirrende.
Efter opkaldene til TDC er vi stadig i tvivl om, hvordan det virker, og vi er ikke kommet ét skridt tættere på at høste fordelene ved den mobile løsning. Vi ved endnu ikke, hvordan man får signaturen over på USB-nøgleringen. Vi ved ikke, om man skal gøre det med det samme, man har fået signaturen, eller mageligt kan vente nogle dage, uger eller måneder efter man har taget signaturen i brug.

Og hvis Computerworlds journalister havde været almindelige borger, havde vi formentlig givet op og aldrig fået gjort den digitale signatur mobil.
Nu er Computerworlds journalister heldigvis ikke en helt almindelig borgere. Vi ringede derfor til TDC's pressecenter og blev her stillet videre til Morten Storm Petersen, der er afdelingsleder i TDC Certificeringscenter. Han kan fortælle, at den medarbejder som Computerworlds journalist fik fat i, i første omgang, har ret. Man kan rent faktisk godt flytte sin digitale signatur over på USB-nøgleringen, efter at signaturen er installeret på harddisken. TDC har bare ikke fået lavet en brugervenlig løsning til det endnu og ej heller en manual.
- Det er mest sikkert, hvis man installerer den digitale signatur på eToken fra starten. En del af sikkerheden ligger nemlig i, at man genererer nøglerne på selve eToken, så de aldrig kommer til at eksistere andre steder, siger Morten Storm Petersen fra TDC, der endnu ikke yder support til kunder, der ønsker at flytte den digitale signatur over på deres eToken.

Hvordan kan det være, at Computerworlds journalist fik de fejlagtige, modstridende oplysninger?
- Det kan jo tyde på, at vi ikke har uddannet vores personale godt nok, siger Morten Storm Petersen, der lover, at TDC's hotline for digital signatur får opfølgende information om anvendelsen af eToken.

Billedtekst:
Digital signatur Den lille cd-rom til højre i billedet kan blive den næste udgave af den digitale signatur fra TDC. Cd-rommen testes netop nu hos en række udvalgte virksomheder og er på størrelse med et visitkort.

Boks:
Mobil og mere sikker
Der er to store fordele ved at vælge den mobile, digitale signatur fra TDC, nemlig mobilitet og større sikkerhed.
Mobiliteten opstår, fordi signaturen ligger på en mobil hukommelsesenhed - en eToken, som er en hukommelsesenhed til computerens USB-stik. Den er så lille, at man altid kan have den med i lommen.
Med den mobile løsning opnår man ligeledes et sikkerhedsniveau, der overstiger det, man ville opnå, hvis man valgte at installere den digitale signatur med standardindstillingerne. Køber man USB-nøglen med digital signatur, kan man nemlig være sikker på, at den digitale signatur aldrig forlader USB-nøglen. Den kan ikke kopieres fra USB-nøglen og vil således aldrig ligge på computerens harddisk, og når man tager USB-nøglen ud af sin computer, kan signaturen ikke længere bruges på computeren, før USB-nøglen bliver sat i igen. Dermed kan signaturens ejer være sikker på, at signaturen kan transporteres sikkert mellem flere computere.
Det er en fordel, hvis computeren bliver stjålet ved indbrud i hjemmet, eller hvis en hacker bryder ind og overtager computeren. USB-nøglen kan tåle hårdhændet behandling, og hvis man forsøger at skille den ad, sletter den automatisk alle informationer i sig selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere