Canons nye spejlreflekskamera har høj opløsning og HD

Lurer du på nyt kamera, er der godt nyt. For med Canon 500D er både høj opløsning og optagelse i HD bragt ned i pris. Bliv klogere på EOS 500D kameraet her.

Da Canon lancerede EOS 300D i 2004 til en pris på lige under 10.000 kroner, havde få analytikere nok regnet med succes.

Hvorfor skulle forbrugere være interesseret i en stor tung klods, når de kunne få billige, små og lette kameraer. Men har man først prøvet at tage billeder med et digitalt spejlrefleks, et såkaldt DSLR, er der sjældent en vej tilbage til de kompakte modellers billedkvalitet.

Derfor har både Canon, Nikon, Olympus, Samsung og Sony solgt rigtigt, rigtigt mange DSLR-kameraer. Alene i år, hvor krisen kradser, forventer Canon at det totale danske marked er på knapt 70.000 digitale spejlreflekskameraer. Det er en stigning fra de nogle-og-60.000, som blev solgt i 2008.

Seneste skud på stammen i Canons forbrugerklasse er Canon EOS 500D. Og når det lander i butikkerne midt i april, så kan du tage billeder på 15,1 megapixel op til 3,4 gange i sekundet. Desuden har 500D mulighed for at optage Full HD-video og efterfølgende via mini-HDMI vise resultatet direkte på din fladskærm.

Skærmen bag på EOS 500D er selv på tre tommer og er desuden intelligent, så den selv slukker, når dit øje nærmer sig søgeren. EOS 500D kommer med Canons nyeste Digic 4 processor og et menu-system, som er delvist taget fra det semiprofessionelle EOS 5D Mark II kamera.

Canon EOS 500D kommer i handelen midt i april. De vejledende udsalgspriser er 6.999 kroner for kamerahuset alene og 7.999 kroner for en pakkeløsning med et 18-55 mm objektiv med IS, som også fulgte med EOS 450D. Canons vejledende udsalgspriser er traditionelt ret høje, så forvent noget lavere priser, når først kamerabutikkerne har fået modellen på hylden.

Flash og printer

Ud over EOS 500D kunne Canon præsentere en ny blitz i den billige ende kaldet Speedlite 270EX. Den drives af blot to AA-batterier og er udstyret med et ledetal på 27. Til gengæld er både pris og størrelse relativt lille, da vejledende udsalgspris er på 1.349 kroner, og omfanget ikke mere end hvad en lomme kan rumme.

I den større ende er Canon desuden klar med Pixma Pro 9000 Mark II, en A3+ printer til hobbyfotografen. Den benytter sig af otte separate blækpatroner og kan levere billeder i 16 bit per kanal ved fotos. Desuden medfølger blandet andet Adobe Photoshop Elements 6. Pixma Pro 9000 Mark II kommer til maj og får en vejledende udsalgspris på 4.299 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere