FESD og andre digitale fornøjelser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Projektledelse: Lars Frelle-Petersen ledede igangsættelsen FESD-projektet. Et af de offentlige projekter, der lykkedes.

Det lykkedes. Et af årets store offentlige it-projekter, det fællesoffentlige projekt for sags- og dokumenthåndtering (FESD), nåede i mål - vel at mærke til tiden. Der er skrevet rammekontrakter, og de frontløbende særtogs-institutioner har købt systemer.
Projektet blev holdt i kort snor hele vejen, og det er ikke så mærkeligt, projektlederen taget i betragtning. Lars Frelle-Petersen havde netop samme position på Bonnerup-rapporten fra Teknologirådet - den der søger at give svar på, hvorfor store statslige it-projekter har det med at løbe af sporet.
Næste opgave er allerede landet på den driftsikre projektleders bord - endnu inden der er klarhed om videreudviklingen af FESD- rammeaftalerne. Ansvaret for eDag2 - altså for at sikre, at alle offentlige myndigheder den 1. februar 2005 kan tage næste skridt i sikker digital kommunikation og sende og modtage følsomme og fortrolige oplysninger ved hjælp af digital signatur. Halvanden hundrede offentlige myndigheder blev åndet i nakken ved en rask rundringning i løbet af et par dage i begyndelsen af november. De skal nok blive klar, mener Lars Frelle-Petersen.

Kolleger karakteriserer ham som et af de kvikkeste hoveder i Den Digitale Taskforce, hvortil han er udlånt af Finansministeriet og faktisk er den eneste tilbageblevne af det oprindelige hold.
Blandt Finansministeriets traditionelle budgetbisser skiller han sig ud med en på flere måder atypisk baggrund. Her hersker cand.polit.'erne og økonomerne ellers. En RUC'er som ham, der har en cand.scient.adm.-grad og har tjent sine sporer gennem mange års seriøst arbejde på Roskilde Festivalen, blandt andet som projektleder på Orange Scene, er ikke hverdagskost. Slet ikke på et felt med høj ledelsesfokus og sågar departementschefens positive bevågenhed.
Strukturen og hierarkiet er noget andet, end han er vant til. Men folk brænder ufatteligt meget for, hvad de laver, og det er fantastisk stimulerende at arbejde et sted med så mange dygtige folk, siger Lars Frelle-Petersen.
Stimulans finder han også i høj grad i Den Digitale Taskforce med dets projekter på tværs af stat, amter og kommuner. Som han selv udtrykker det:
- Jeg kan slet ikke få nok.

Billedtekst:
Alsidighed. Fra RUC og Roskilde Festival til Finansministeriet og FESD i Den Digitale Taskforce - Lars Frelle-Petersen har taget turen.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere