FESD og andre digitale fornøjelser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Projektledelse: Lars Frelle-Petersen ledede igangsættelsen FESD-projektet. Et af de offentlige projekter, der lykkedes.

Det lykkedes. Et af årets store offentlige it-projekter, det fællesoffentlige projekt for sags- og dokumenthåndtering (FESD), nåede i mål - vel at mærke til tiden. Der er skrevet rammekontrakter, og de frontløbende særtogs-institutioner har købt systemer.
Projektet blev holdt i kort snor hele vejen, og det er ikke så mærkeligt, projektlederen taget i betragtning. Lars Frelle-Petersen havde netop samme position på Bonnerup-rapporten fra Teknologirådet - den der søger at give svar på, hvorfor store statslige it-projekter har det med at løbe af sporet.
Næste opgave er allerede landet på den driftsikre projektleders bord - endnu inden der er klarhed om videreudviklingen af FESD- rammeaftalerne. Ansvaret for eDag2 - altså for at sikre, at alle offentlige myndigheder den 1. februar 2005 kan tage næste skridt i sikker digital kommunikation og sende og modtage følsomme og fortrolige oplysninger ved hjælp af digital signatur. Halvanden hundrede offentlige myndigheder blev åndet i nakken ved en rask rundringning i løbet af et par dage i begyndelsen af november. De skal nok blive klar, mener Lars Frelle-Petersen.

Kolleger karakteriserer ham som et af de kvikkeste hoveder i Den Digitale Taskforce, hvortil han er udlånt af Finansministeriet og faktisk er den eneste tilbageblevne af det oprindelige hold.
Blandt Finansministeriets traditionelle budgetbisser skiller han sig ud med en på flere måder atypisk baggrund. Her hersker cand.polit.'erne og økonomerne ellers. En RUC'er som ham, der har en cand.scient.adm.-grad og har tjent sine sporer gennem mange års seriøst arbejde på Roskilde Festivalen, blandt andet som projektleder på Orange Scene, er ikke hverdagskost. Slet ikke på et felt med høj ledelsesfokus og sågar departementschefens positive bevågenhed.
Strukturen og hierarkiet er noget andet, end han er vant til. Men folk brænder ufatteligt meget for, hvad de laver, og det er fantastisk stimulerende at arbejde et sted med så mange dygtige folk, siger Lars Frelle-Petersen.
Stimulans finder han også i høj grad i Den Digitale Taskforce med dets projekter på tværs af stat, amter og kommuner. Som han selv udtrykker det:
- Jeg kan slet ikke få nok.

Billedtekst:
Alsidighed. Fra RUC og Roskilde Festival til Finansministeriet og FESD i Den Digitale Taskforce - Lars Frelle-Petersen har taget turen.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere