Den digitale signatur bliver mobil

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. december 2004.


Nu kan man få TDC's digitale signatur på en lille USB-nøgle, som man altid kan have med i lommen. Sikkerheden er forbedret, men mister man nøglen, er man på den.
Nu er TDC fremkommet med en længe ønsket mulighed for de folk, der har ønsket at kunne transportere deres digitale signatur sikkert mellem flere forskellige computere. Nu tilbyder TDC nemlig, at man kan få sin digitale signatur på en lille USB-nøgle, kaldet eToken, der ikke er større end at den kan hænge i en nøglering.
USB-nøglen er en lille hardware hukommelsesenhed, der kan tilsluttes computeren via USB-stikket. Den nye mobile digitale signatur tilbyder også meget større sikkerhed, end hvis man installerer sin digitale signatur med standardindstillingerne. Køber man USB-nøglen med digital signatur, kan man nemlig være sikker på, at den digitale signatur aldrig forlader USB-nøglen. Den kan ikke kopieres fra USB-nøglen og vil således aldrig ligge på computerens harddisk, og når man tager USB-nøglen ud af sin computer, kan signaturen ikke længere bruges på computeren, før USB-nøglen bliver sat i igen.
Det er en fordel, hvis computeren bliver stjålet ved indbrud i hjemmet, eller hvis en hacker bryder ind og overtager computeren. USB-nøglen kan tåle hårdhændet behandling, og hvis den udsættes for forsøg på adskillelse sletter den automatisk alle informationer i sig selv.
Der er dog også ulemper ved TDC's nye USB-nøgle. Netop fordi den digitale signatur aldrig kan forlade USB-nøglen, betyder det også, at man ikke kan tage en sikkerhedskopi af den digitale signatur. Hvis man mister USB-nøglen eller glemmer koden, kan man derfor ikke længere åbne filer og emails, som er krypteret med nøglen. De er tabt for altid.

Boks:
Den danske signatur bliver en del af Microsoft og Mozilla
Den digitale signatur, som godt en kvart million danskere har hentet, bliver nu anerkendt internationalt. TDC har lavet aftaler med Microsoft og Mozilla, så den digitale signatur fra TDC fra starten af næste år lægges ind i selskabernes software. Det betyder, at brugere af den digital signatur kan sende digitalt underskrevne e-mails til brugere med Outlook, Outlook Express og Mozilla Thunderbird uden at modtageren selv har digital signatur fra TDC, og uden at der kommer advarsler i form af dialogbokse. Det får især betydning for de danske virksomheder og borgere, som har mange internationale kontakter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere