Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. december 2004.
Nu kan man få TDC's digitale signatur på en lille USB-nøgle, som man altid kan have med i lommen. Sikkerheden er forbedret, men mister man nøglen, er man på den.
Nu er TDC fremkommet med en længe ønsket mulighed for de folk, der har ønsket at kunne transportere deres digitale signatur sikkert mellem flere forskellige computere. Nu tilbyder TDC nemlig, at man kan få sin digitale signatur på en lille USB-nøgle, kaldet eToken, der ikke er større end at den kan hænge i en nøglering.
USB-nøglen er en lille hardware hukommelsesenhed, der kan tilsluttes computeren via USB-stikket. Den nye mobile digitale signatur tilbyder også meget større sikkerhed, end hvis man installerer sin digitale signatur med standardindstillingerne. Køber man USB-nøglen med digital signatur, kan man nemlig være sikker på, at den digitale signatur aldrig forlader USB-nøglen. Den kan ikke kopieres fra USB-nøglen og vil således aldrig ligge på computerens harddisk, og når man tager USB-nøglen ud af sin computer, kan signaturen ikke længere bruges på computeren, før USB-nøglen bliver sat i igen.
Det er en fordel, hvis computeren bliver stjålet ved indbrud i hjemmet, eller hvis en hacker bryder ind og overtager computeren. USB-nøglen kan tåle hårdhændet behandling, og hvis den udsættes for forsøg på adskillelse sletter den automatisk alle informationer i sig selv.
Der er dog også ulemper ved TDC's nye USB-nøgle. Netop fordi den digitale signatur aldrig kan forlade USB-nøglen, betyder det også, at man ikke kan tage en sikkerhedskopi af den digitale signatur. Hvis man mister USB-nøglen eller glemmer koden, kan man derfor ikke længere åbne filer og emails, som er krypteret med nøglen. De er tabt for altid.
Boks:
Den danske signatur bliver en del af Microsoft og Mozilla
Den digitale signatur, som godt en kvart million danskere har hentet, bliver nu anerkendt internationalt. TDC har lavet aftaler med Microsoft og Mozilla, så den digitale signatur fra TDC fra starten af næste år lægges ind i selskabernes software. Det betyder, at brugere af den digital signatur kan sende digitalt underskrevne e-mails til brugere med Outlook, Outlook Express og Mozilla Thunderbird uden at modtageren selv har digital signatur fra TDC, og uden at der kommer advarsler i form af dialogbokse. Det får især betydning for de danske virksomheder og borgere, som har mange internationale kontakter.