Der skal ikke meget til, før noget nyt på Facebook kan havne i den landsdækkende nyhedsstrøm - en gruppe mod vold, en gruppe mod racister eller måske en gruppe mod grupper...
Alle er på Facebook, og Facebook er alle vegne - endnu. Andre sociale tjenester vil naturligvis gerne have fat i brugerne, og en af tjenesterne er Twitter.
Twitter er, ligesom Facebook, en social tjeneste, og Twitter adskiller sig fra Facebook ved ikke at have så mange forskellige muligheder. Her er ikke gallerier, quizzer, kend dine venner-lege eller mulighed for at sende et kram.
Twitter virker mere enkelt, for det eneste, man reelt kan, er at skrive statusopdateringer, og det er til gengæld også idéen med tjenesten. Opdateringer hele tiden, 24/7, så vennerne altid kan se, hvad du har gang i, tænker på eller roder med.
Samtidig kan du gøre det via sms, og det giver gode muligheder for konstant at opdatere sin Twitter.
Følg Obama
Opretter du en Twitter-profil, kan du selv vælge, hvilke andre brugere du vil følge, og det kræver ingen godkendelser eller lignende at tilføje en person til sin liste. Gør du det, vil du se vedkommendes statusopdateringer på din Twitter-side. Omvendt kan alle altså også tilføje dig og følge med i dine statusopdateringer.
Du kan altså vælge at blive klogere på, hvad for eksempel Bill Gates eller Barack Obama pønser på - eller Margrethe Vestager for at tage et hjemligt eksempel.
På Twitter kan du søge efter personer og derefter vælge, om du vil følge dem fremover eller bare se deres Twitter-side for en enkelt gangs skyld. Se for eksempel Barack Obamas Twitter-side her.
Et andet ord for denne type tjeneste er microblogging. Twitter lægger sig et sted mellem en almindelig blog og en sms-besked (tjenesten kan også bruges fra din mobiltelefon), og umiddelbart kunne man forestille sig, at tjenesten vil appellere særligt til yngre brugere, men det får vi sikkert svar på inden længe.
Du kan prøve Twitter her.