Virus-politiet er afskaffet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. november 2004.


Sidste år havde Microsoft folk til at opspore bærbare med virus på konferencens trådløse net. I år er nettet hurtigt nok
til at afvise dem.

Deltagerantallet var steget 30 procent, men trafikken på det trådløse konference-netværk var mere end fordoblet. Microsoft har sit eget netværk med ved et arrangement som Microsoft IT Forum, og den teknologiske udvikling er gået så hurtigt, at de siden sidste år har været i stand til at forbedre netværket væsentligt.
Den vigtigste nyhed er, at det såkaldte viruspoliti er afskaffet. Sidste år fandt netværksadministratorerne, at omkring 100 af de it-profesionelle, der er deltagere på konferencen, koblede sig på det trådløse netværk fra bærbare med virus - oftest uden at brugerne var klar over det. Derfor havde arrangørerne sat medarbejdere til at opspore disse befængte bærbare ud fra de opkoblingspunkter, som brugerne benyttede, for at hjælpe dem med at få fjernet deres virus.
I år benyttes servere, der er hurtige nok til at scanne de bærbare for virus, mens de kobler sig på netværket. På den måde bliver brugere med virus nægtet adgang.
- Dermed er det ikke længere nødvendigt at have folk til at opspore brugere med virus. De kommer selv til os og spørger, hvorfor de ikke kan komme på. Det er langt mere praktisk, fortæller Andrew Cheesemann, der er teknisk eventchef.
Ud over de mange bærbare og pda'er, som deltagerne kobler sig på det trådløse netværk med, er der koblet tæt ved 1.000 pc'er på netværket via kabler. Netværksadministratorerne er synligt stolte af, at det har taget fire dage at etablere dette netværk, som er styret fra og benytter ressourcer fra Microsofts datacenter i London.

Boks:
ƒFokus på Sikkerhed
Dette års Microsoft IT Forum havde 4.500 tilmeldte deltagere, hvilket er en fremgang på 30 procent i forhold til sidste år. De mange mennesker var kommet for at høre software-selskabets arkitekter og udviklere gå i dybden med aktuelle og i et vist omfang kommende teknologier. Størst tilstrømning var der til de seancer, der drejede sig om sikkerhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere