Kompliceret vej til enkelhed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. november 2004.


Fujitsu Siemens tilslutter sig en række it-selskabers bestræbelser på at gøre it-drift mere simpelt.

Forenkling er målet. En række forskellige it-selskaber erklærer i øjeblikket, at deres overordnede mål er at gøre it mindre komplekst. Tidligere i år annoncerede Microsoft det såkaldte Dynamic Systems Initiative (DSI), som er et projekt, der over de næste otte-ti år skal automatisere mange af de driftopgaver, som virksomhedernes it-afdelinger varetager i dag.
Foreløbig har softwaregiganten fået selskaber som AMD, Dell, Intel og Sun med på at skabe standarder for en Windowsbaseret it-infrastruktur, der automatiserer afviklingen af applikationer. På det netop afholdte Microsoft IT Forum meldte Fujitsu Siemens ud, at de er i gang med lignende initiativer.
- Under navnet Triole har Fujitsu Siemens lanceret planer, der på mange måder er parallelle med DSI, siger vicedirektør Bernd Kosch, der har ansvar for Fujitsu Siemens' partnerskaber.
Triole omfatter beskrivelser af, hvordan hardware, software og løsninger skal bygges op, så de kan integreres gnidningsløst. Dette mål skal nås over tre faser, som er virtualisering, automatisering og integration.
Fujitsu Siemens tilbyder allerede produkter, som afvikler software virtuelt. Således lancerede selskabet sidste år en virtualiserings-løsning til Excell, som i dets egen organisation har medført, at man er gået fra at anvende over 70 lokale postservere til at benytte to centrale servere. I sommer lancerede selskabet det såkaldte FlexFrame, som gør det muligt at afvikle flere SAP-applikationer på samme maskine.
- Nu kan man køre et dusin SAP-applikationer på et eller to operativsystemer. Dermed bliver det simplere at opdatere, og du kan løbende tildele serverkapacitet efter behov. Dette er et skridt på vejen mod den enkelhed, vi ønsker siger Bernd Kosch.

Fujitsu Siemens er på vej med en lignende virtualiseringsløsning til Oracle-databaser.
Næste fase, hvor it begynder at blive automatiseret, ligger ifølge Bernd Kosch ikke så langt ude i fremtiden.
- Om fem år vil automation af it være dagens orden, forudsat at den nuværende bevægelse mod at arbejde på grundlag af åbne standarder fortsætter. På en måde bliver det en tilbagevenden til dengang, hvor alt blev afviklet på mainframes - blot bliver det denne gang baseret på software, siger han.

Billedtekst:
Automation - Om fem år vil automation af it være dagens orden, forudser vicedirektør Bernd Kosch, der har ansvar for Fujitsu Siemens' partnerskaber.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere