Lagkagetaler

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. oktober 2004.


TREÅRS FØDSELSDAG: Det er nu tre år siden, Projekt Digital Forvaltning blev sat i gang - og Den Digitale Taskforce blev født. Projektet løber til udgangen af 2006.

Den 31. august havde Den Digitale Taskforce inviteret venner af Projekt Digital Forvaltning til et treårs fødselsdagsarrangement med lagkage og taler.
Der var slået bolledej op til et festligt debatarrangement med indbagt kritik. Meen - der er nok trods alt grænser for, hvor vildt kritikken udarter, når den er sat i system af værten.
Alligevel skal taskforcen have point for ikke at holde en lam fødselsdagsreception med skåltaler. Dem var der nemlig ingen af - til gengæld holdt tre repræsentanter for projektdeltagerne hver sin lagkagetale. Alle kom de ind på de frustrationer, der opstår, når det indimellem kniber med fremdriften.
Departementschef i Finansministeriet og bestyrelsesformand Karsten Dybvad sagde, at ordene på en platte, han som barn fik af sin mor, tjente ham til trøst, når han var frustreret over, at det ikke gik lige så stærkt, som han kunne ønske.
- Teksten kunne såmænd være et udmærket motto for Projekt Digital Forvaltning, mente Dybvad, og reciterede: Slid, men vid - ting tager tid.
- Det er jo ikke gjort med bare at fjerne barriererne for digitalisering, som vi troede for tre år siden, hvor vi forventede at digitaliseringen så ville skylle ud over landet, sagde bestyrelsesformanden og konstaterede, at der hele tiden dukker nye barrierer op, som man ikke kan se, før de foregående er faldet.

Det rykker helt vildt
Borgmester i Søllerød Erik Fabrin, der også er formand for KL's IT-udvalg, kom med disse trøstens ord fra den kommunale virkelighed:
- Hvis I andre af og til synes, det ikke rykker, så skulle I have set et rådhus for 20 år siden. Jeg har været borgmester i 20 år, og jeg lover jer, det var meget anderledes. Jeg kan sige jer, det rykker, der er ingen grund til bekymring. Det rykker helt vildt, sagde Erik Fabrin i kommunernes lagkagetale, hvor han fremhævede ånden i Projekt Digital Forvaltning; at det fælles projekt tvinger parterne til at lægge snævre egeninteresser bort til fordel for fælles mål.
Amtsdirektør i Viborg Amt Niels Aalund bekendte, at han tror på, at digitaliseringen i sig selv har et formål, selv om han er økonom og diagnostiseret til at være resultatorienteret.
- Men derfor kan man jo godt løbe ind i mangel på begejstring. Det løser vi i Viborg Amt med en snabelabe, der er i færd med at sende papirtigeren på pension. Siden eDag1 er vi nede fra fire til to daglige postsække, men det er en besværlig periode med indscanning og så videre. Jeg glæder mig til den dag, hvor man bare kan sende noget elektronisk til folk, og så har de fået det, sagde Niels Aalund i amternes lagkagetale. le




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior projektleder til spændende it-projekt

Intempus

iOS developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere