Forsinkelse koster Accenture kunder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. oktober 2004.


Accentures beslutning om at vente med at skrive under på ESDH-kontrakter med fire kommuner har givet bagslag.
En har nu droppet Accenture til fordel for konkurrenten Software Innovation. En anden aftale hænger i en tynd tråd.
ESDH
Det kostede, at Accenture i 11. time udsatte underskrivelsen af kontrakten med fire af de strategisk vigtige særtog, der er frontløbere i det fællesoffentlige projekt for elektronisk sags- og dokumenthåndtering (FESD). Sorø Kommune tog et ekstra kig på ærkekonkurrenten Software Innovations system og sadlede om.
Samtidig er en anden af de fire særtogskommuner, Bramsnæs, ikke længere parat til at skrive under. For strukturreformen er nu så fremskreden, at kommunen ikke kan investere en masse penge i it uden at stemme beslutningen af med sine kommende partnere, og det er ikke afklaret, hvem Bramsnæs skal lægges sammen med.
De to sidste kommuner, Ringsted og Skibby, ventes at skrive kontrakt med Accenture i næste uge.
Accenture, Software Innovation og CSC indgik i sommer rammeaftaler med FESD og har i de følgende måneder kæmpet om kontrakterne med de 11 særtog - kommunale, amtslige og statslige institutioner.
I sidste måned havde de fire særtogskommuner linet kommunaldirektører og diverse honoratiores op til festlig underskrivelse af en millionkontrakt med Accenture. Men fredagen inden mandagen, hvor arrangementet skulle løbe af stabelen, trak Accenture i nødbremsen. Årsagen var en forsinkelse i overtagelsesprøven i Ribe og Sønderjyllands Amter, der også har valgt Accenture.
Kommunerne gik allerede i juni ind i kontraktforhandlinger med Accenture. Blandt nogle af dem, der blev brændt af, blev der udtrykt vrede over forsinkelsen. Sorø greb chancen til at kigge Software Innovations produkt efter i sømmene igen.
- I Sorø har vi hele tiden været begejstret for det, men vi turde ikke vælge det fra starten, fordi Software Innovations FESD-godkendelse var forsinket. I stedet tog vi "det sikre valg". Begge systemer kan bruges. Men nu har vi haft mulighed for at foretage en ligeværdig vurdering, og her forekommer Software Innovation mere progressiv og mere i tråd med vores ønsker og behov, siger Sorø Kommunes it-chef, Peter Bjørn Thomsen. Han finder det i øvrigt ærligt og modigt, at Accenture udsatte kontraktunderskrivelsen.
Med skiftet tilslutter Sorø Kommune sig det andet kommunale særtogssamarbejde, nemlig mellem Bornholms Regionskommune og Ribe Kommune, der også har valgt Software Innovation.
I Ringsted, der ikke skal sammenlægges, beklager ESDH-projektleder Thomas Jakobsen udviklingen.
- Vi fire har haft et hamrende godt samarbejde og er eksempelvis blevet enige om en unik kommuneopsætning af systemet, så det er ærgerligt, siger han.
ESDH-implementeringen i Sorø bliver blot et par måneder forsinket trods leverandørskiftet, og prisen bliver omtrent den samme. Peter Bjørn Thomsen lægger også vægt på, at kommunerne Stenlille og Dianalund, som Sorø sandsynligvis skal lægges sammen med, også er meget tilfredse med valget af Software Innovation.
I en kommentar til Sorøs skift meddeler Accenture, at "det respekterer vi naturligvis". Accenture er i forvejen i alvorlig modvind i den offentlige sektor med sit fejlramte lønsystem i Københavns Kommune.

boks:
De 11 særtogs foreløbige valg
CSC/ScanJour: Videnskabsministeriet
Socialministeriet
Miljøministeriet
Software Innovation: Bornholms Regionskommune
Ribe Kommune
Sorø Kommune
Accenture/Traen: Ribe Amt
Sønderjyllands Amt
Ringsted Kommune
Skibby Kommune
Hængeparti med Bramsnæs Kommune




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere