Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. september 2004.
KMD har sammen med konsortiumpartnerne NNIT og HP trukket sig fra det store udbud af drift af militærets systemer. Et andet konsortium, Mærsk Data og DMdata har også trukket sig.
outsourcing
Feltet i kampen om at blive leverandør af it-drift til det danske forsvar er blevet mindre. KMD har sammen med konsortiumpartnerne NNIT og HP trukket sig fra kampen om at drive blandt andet DeMars. Konsortiet Mærsk Data og DMdata, som begge er opkøbt af IBM, har tidligere trukket sig ud af kapløbet.
For lille gevinst
Ifølge teknisk direktør hos KMD, Erik Juul Sørensen, blev den økonomiske gevinst vurderet til at være for lille.
- Det er rene kommercielle hensyn, der gør, at vi har trukket os. Selve udbudet gik af to omgange, og i anden omgang vurderede vi, at vores chancer for gevinst ville være for små i forhold til den indsats, det ville kræve. Vi vurderede, at vi ville kunne bruge vores kræfter mere effektivt andre steder på markedet. Og NNIT og HP, som vi bød sammen med kom frem til samme konklusion, siger Erik Juul Sørensen.
Forsvarets outsourcing-udbud hører til i den absolutte sværvægtsklasse. Alle forsvarets fælles it-miljøer er omfattet af udbuddet om drift og vedligehold. Det drejer sig om SAP-systemet DeMars, Microsoft-systemerne, de 15.000 arbejdspladser, 800 servere og hele kommunikationsinfrastrukturen, der dækker 200 lokationer blandt andet på Færøerne og i Grønland, samt servicering af mobile enheder på udstationering rundt om i verden. Som option kommer eventuelle videreudviklingsopgaver
Ikke inkluderet i opgaven er forsvarets operationelle systemer - de systemer, der er specifikke for de militære opgaver.
Tre tilbage
Der er nu tre spillere tilbage i kampen om ordren, der er blevet vurderet til en værdi af alt fra 150 til 400 millioner kroner årligt. Tilbage på slagmarken står CSC, Siemens og IBM. Det var IBM, der stod for SAP-implementationen DeMars.