Røre i politiets it-afdeling

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. august 2004.


Kravene, der bliver stillet i forbindelse med den omfattende systemmodernisering påvirker nu Rigspolitiet synligt. Henover sommeren har den centrale politiorganisation tildelt 11 it-rammeaftaler til 11 virksomheder, ansat ny it-chef og organisationsændringer er under overvejelse.

Der er tilsyneladende heftig aktivitet hos Rigspolitiet i forbindelse med en kommende modernisering af politiets udskældte it-systemer. En ny it-chef er blevet ansat og 11 virksomheder har vundet ikke færre end 11 it-rammekontrakter.
I stillingen som ny it-chef har Rigspolitiet peget på den 45-årige Kim Troels Rasmussen. Han kommer fra en stilling, som koncern it-chef i Fødevaredirektoratet. Han afløser Bjarne Toftegaard og overtager en 80 mand stor it-afdeling.
Politiets systemer og it-strategi har længe være under skarp kritik, senest fra Rigsrevisionen, der hæftede sig ved ringe udnyttelse af de bevilligede it-midler. Hverken vicerigspolitichef Peter Carpentier eller Bjarne Toftegaard har ønsket at kommentere, om kritikken spillede en rolle i ophøret af hans ansættelse.
Kim Troels Rasmussen ansættes i en tid, hvor politiet skal til at søsætte flere store projekter. Arbejdet med at udvikle et nyt sagshåndteringssystem til afløsning af det udskældte Polsas begynder i år, og det er blot et af en række systemer og processer, der skal ændres i politiets it. Han kommer med stor erfaring med styring af offentlig it. I Fødevaredirektoratet stod han i spidsen for indførelse af en koncern-it-struktur.
Alligevel afviser Peter Carpentier, at ansættelsen af Kim Troels Rasmussen er et signal om nye vinde eller omvæltninger i organisationen.
- Dette område er genstand for udvikling hele tiden. Jeg ved ikke, om hans ansættelse i sig selv medfører noget. Han besætter en stilling, der var der i forvejen, og der er ikke tilsigtet nogen revolution med ansættelsen af ham, siger han.
Han peger dog på, at ændringer i it organisationen kan blive nødvendige.
- Der er ingen konkrete planer, men det er muligt, at vi skal lave om på organisationen. Et af spørgsmålene er, hvordan vi skal håndtere den meget store opgave, det er at skabe et helt nyt sagsstyringssystem til politiet. Det skal afløse Polsas, og der er tale om en opgave, som uanset hvem man spørger, vurderes til en værdi på over 100 millioner kroner, siger Peter Carpentier.
11 Rammer
Ansættelsen af den ny it-chef er ikke den eneste oprustning i forbindelse med systemmoderniseringen, som politiet har foretaget. I juli vandt 11 af landets it- og rådgivningsvirksomheder fra Rigspolitiet hver især én ud af 11 rammekontrakter inden for et bredt spektrum af it-rådgivning, systemudvikling, drift og vedligehold.
Blandt vinderne findes ikke overraskende CSC, der driver flere af politiets systemer. CSC har i det nye udbud vundet en to-årig rammekontrakt på vedligeholdelse og videreudvikling af Rigspolitiets it-systemer og infrastruktur.
Hos CSC afviser nordisk kommunikationschef, Markus Bjørn Kraft at udtale sig om værdien af udbudet.
- Det er en rammekontrakt. Politiet er ikke tvunget til at bruge den, så i teorien er værdien nul, men vi forventer selvfølgelig ordrer. Vi har samarbejdet med politiet i otte år, og vi er glade for at fortsætte det samarbejde, siger Markus Bjørn Kraft.
Heller ikke hos WM-data, der har vundet rammekontrakten på rådgivning i forbindelse med udarbejdelsen af kravspecifikationer til it-systemer og it-infrastruktur, ønsker man at oplyse værdien af politiets udbud.
De andre vindere er: Mærsk Data, PriceWaterhouseCoopers, PA Consulting Group, KPMG Advisory, Ementor Danmark, NNIT, Systematic Software Engineering, Deloitte Business Consulting, Capgemini Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere