Derfor købte teleselskaberne ikke

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. juni 2004.


Tre analytikere giver deres bud på, hvorfor TDC ikke var interessant nok for de andre teleselskaber.
TDC-salg
TeliaSonera og Deutsche Telekom var de absolut varmeste bud på mulige TDC-købere blandt Europas operatører. Ingen af de to selskaber bød imidlertid, før SBC havde solgt aktierne til institutionelle investorer. Analytikerne har deres bud på grunden.

Lars Godell, senioranalytiker, Forrester:
- Der er et enormt konkurrencepres på det danske marked, og med fem operatører er det et mættet marked med begrænsede vækstmuligheder.
Samtidig er TeliaSonera allerede i gang med sit eget fusionsprojekt, der langt fra er forløbet gnidningsfrit og at prøve at inkludere TDC i det regnestykke, ville være en kæmpe udfordring.
For Deutsche Telekoms vedkommende kan man sige, at selv om selskabet er interesseret i at styrke sin position på det central- og østeuropæiske marked, hvor TDC jo har aktiviteter, kæmper det med en stor gæld og skal træde varsomt i forhold til sine aktionærer.

John Strand, teleanalytiker, StrandConsult:
- Der er ingen store vækstpotentialer i selskabet. De er aktive i lande med en allerede høj mobilpenetration, og herhjemme har TDC været under hårdt pres på prisen på mobiltelefoni blandt andet fra selskaber som Telmore. Den situation kommer vi også til at se i de andre lande.
Og selv om TDC har været meget dygtig til bredbåndskunder, er der på det marked også andre aktører, som for eksempel elselskaberne, der begynder at melde sig i konkurrencen.

Torben Rune, teleanalytiker, NetPlan:
- Uanset hvilket andet teleselskab, der må have været interesseret i Danmark, så ville det med et opkøb af TDC per automatik være blevet en dominerende operatør, og det skaber en konkurrencemæssig situationer, hvor der skal rykkes rundt på allerede etablerede strategiske alliancer. Samtidig står det klart, at et opkøb fra en anden operatør per automatik ville betyde en meget nøje granskning af handlen fra de danske konkurrencemyndigheders side, fordi TDC har en så dominerende rolle.

Billedtekst: - TeliaSonera er allerede i gang med sit eget fusionsprojekt, der langt fra er forløbet gnidningsfrit og at prøve at inkludere TDC i det regnestykke, ville være en kæmpe udfordring. Lars Godell fra Forrester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere