ToldSkat presser CSC

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. maj 2004.


Efter i en årrække at have betalt et tocifret millionbeløb i overpris til CSC har ToldSkat nu strammet skruen over for sin hovedleverandør. Det fremgår af et nyt aktstykke til Finansministeriet.

20-30 millioner årligt i overpris for it-drift. Det var hvad ToldSkat indtil for nylig betalte i overpris til hovedleverandøren CSC for drift af it-systemer. I et nyt aktstykke fra ToldSkat til Finansministeriet står det imidlertid klart, at de dage er ovre.
I dokumentet hedder det, at man ved en genforhandling har sikret, at kontrakterne er fleksible, så de kan tilpasses ToldSkats faktiske behov, og at priserne er justeret, så de svarer til markedsprisen for de indkøbte ydelser.
Stramningen over for CSC kommer efter en indledende øvelse til den gennemgribende modernisering af ToldSkats it-systemer, der påbegyndes i år. En intern ToldSkat-rapport fra konsulenthuset Gartner påpegede sidste år, at ToldSkat betalte en væsentlig overpris til leverandørerne CSC og KMD for systemdrift og, at der eksisterede et generelt behov for at opkvalificere organisationen i disciplinen leverandørstyring.

Flere stramninger
Der er nu hentet leverandørstyringskompetencer til ToldSkat, og ifølge vicedirektør i ToldSkat, Preben Kristiansen, er CSC ikke de eneste, der kommer til at føle effekten.
- Kontrakten med KMD er den næste, der skal forhandles på plads, og derefter kommer turen til vores andre leverandører. Vi har fået opbygget og styrket leverandørstyringen i organisationen. Vi har fået en bedre viden om sammenhængen i vores systemer, og hvad de skal koste i drift, og vi er generelt blevet meget klogere på forhandlingsstrategier i forhold til markedet, siger han.
Og solide forhandlingsegenskaber er nødvendige for organisationen. Over de næste fire år skal samtlige ToldSkats it-systemer sendes i udbud. I følge Preben Kristiansen er det endnu ikke afgjort, hvor mange udbud, der bliver tale om. Et forsigtigt bud på moderniseringens første fase, erhvervsskattesystemerne, lyder på to-tre udbud, mens antallet for de mere komplicerede personskatsystemer forventes at blive højere. Et er dog sikkert. CSC, der har haft en dominerende status i forhold til it-ordrer fra ToldSkat, skal forberede sig på konkurrence.
- Vi har fået normaliseret forholdet til CSC, så der nu eksisterer helt gængse relationer. Vi er kommet videre i forhold til den historiske arv fra Datacentralen og de kontrakter, der ligger nu, svarer økonomisk og i form til markedsstandard. For CSC har forhandlingerne været en forberedelse på de udbud og den åbne konkurrence med andre leverandører, der er på vej, siger Preben Kristiansen.

Billedtekst:
Computerworld fortalte første gang i november 2003 om den voldsomme overpris, som ToldSkat i en årrække har betalt CSC for drift af it-systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere