Konsortium bag virk.dk undgik fyreseddel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. maj 2004.


IBM og de andre deltagere i konsortiet bag virk.dk er reddet på målstregen - truslen om at miste kontrakten på grund af tekniske problemer er trukket tilbage. Til gengæld får en analyse af virk.dk's øvrige problemer dumpekarakter

E-GOV
Ved Computerworlds deadline forhandlede Krak-konsortiet stadig med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om vilkårene for videreførelsen af kontrakten for drift og videreudvikling af erhvervsportalen virk.dk.
Krak står i spidsen for det konsortium, der også tæller IBM, Dafolo og Kapow, som sidste år vandt kontrakten om at udvikle og drive virk.dk.
Det var dog en optimistisk Krak-direktør, der i en pause i forhandlingerne kunne fortælle, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen nu har trukket truslen om at opsige kontrakten tilbage.
- Hvornår vi skriver aftalen under, ved jeg ikke, men jeg føler mig nu sikker på, at vi skriver under. Vi er ved at forhandle os til rette om alle detaljerne, men grundlæggende er vi blevet enige, siger Ove Leth Sørensen, Krak.

Driftsprøve ikke bestået
Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har hele foråret truet med at opsige kontrakten på grund af tekniske vanskeligheder, problemer med oppetider og svartider og ustabil drift af portalen.
Ved årsskiftet fik IBM de kontraktmæssige 100 dage til at bestå en teknisk driftsprøve.
- Driftsprøven er stadig ikke bestået, men vi er nu kommet så meget til enighed om, hvordan vi løser problemerne, at portalen kan køre videre i regi af konsortiet, siger Ove Leth Sørensen.
Ud over de tekniske problemer kæmper virk.dk også med monumentale organisatoriske problemer, som blandt andet skyldes, at hele 65 myndigheder er involveret i samarbejdet. Magtkampe og passiv modstand er dagens orden, og det kniber også med motivationen hos myndighederne til at deltage.
Men det skal de, har bestyrelsen for Projekt Digital Forvaltning understreget i vinter og har samtidig - i samarbejde med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - bestilt en analyse af problemerne hos Competence House.
Analysen blev i fredags behandlet af bestyrelsen, som dog vendte tommelfingeren nedad, og forlangte en bedre plan for løsning af nogle af problemerne.
Altså en ommer til Competence House, som får lov til at præsentere et mere færdigt koncept for blandt andet et ledelsesinformationssystem til de deltagende myndigheder til næste bestyrelsesmøde, som der ikke er fastlagt dato for endnu.

Billedtekst: - Driftsprøven er stadig ikke bestået, men vi er nu kommet så meget til enighed om, hvordan vi løser problemerne, at portalen kan køre videre i regi af konsortiet, siger Ove Leth Sørensen, direktør for Krak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere