Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Fejrer designpris på CeBIT

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. marts 2004.


Den nye danske producent af høreapparater, Microsound vil også bruge CeBIT-messen til at kigge efter kunder til virksomhedens nye teknologi med at indlæse software i meget små chips - en teknologi, som producenter af bl.a. headsets også kan anvende.

Der skulle lidt fodarbejde til, før IT-Brancheforeningen (ITB) kunne acceptere, at en producent af høreapparater, Microsound i Silkeborg, kunne få lov til at udstille sammen med it-firmaerne på ITB's fællesstand på årets CeBIT. Men det lykkedes. Egentlig lidt besynderligt, da Microsound som nystartet firma er helt ufarlig, kun to år gammel og med en markedsandel i brøkdele af en procent, mens danske høreapparatfirmaer i øvrigt sidder tungt på markedet med GN Resound, Oticon og Widex, der tilsammen har næsten 40 procent af verdensmarkedet.
Microsound var firmaet, som sidste år gik ud og lancerede konceptet om, at høreapparater skulle sælges ligeså naturligt og selvfølgeligt som briller igennem Synoptik-kæden. Skammen over at bære høreapparat skulle væk, og det skulle være ligeså smart at have Anders Geert-Jensens designede apparat i øret som at gå med Gucci-briller.
- Vi kommer måske med et Gucci-design en dag. Men vi er først og fremmest med på CeBIT, fordi vi får IF Design-prisen for Anders Geert-Jensens design. Han er fra Designit i Århus, der står bag produkter til B&O, Kildemoes og Novo, siger salgs- og marketingdirektør Mads Rugholm, Microsound.
Test-salg i Tyskland
Salgskonceptet er at gøre høreapparater så smarte, at de kan sælges til folk 20-30 år tidligere end den gennemsnitlige førstegangskøber af et høreapparat, som i dag er 75 år. Microsound mener, at 57 år er den gennemsnitlige alder for mennesker med det første begyndende høretab.
- Vi regner ikke med at sælge høreapparater på CeBIT-messen. Vi er kun lige startet på et testsalg igennem tyske høreapparatklinikker. Men vi har udviklet software, som vi vil se om der er leverandører eller kunder til på CeBIT. Det er en ny teknologi, som andre vil kunne bruge i audioprodukter, eksempel headsets, siger Mads Rugholm.
Det er ifølge Microsound en avanceret udgave af DSP-teknologien (Digital Signal Processing), hvor det skal være lykkedes at programmere de meget små chips i høreapparatet, så ydelsen er optimal og strømforbruget lavt. Tidligere lå softwaren indlejret i chippen, og ændringer i høreapparatet skete ved at indlæse nye variabler i chippen. Med den nye DSP-teknologi (som også GN Resound har) bruger man en åben platform og kan downloade nye softwareprogrammer med nye features i chippen. Det kunne være at få høreapparatet til også at kunne kommunikere med MP3-afspillere og mobiltelefoner.

Billedtekst: - Vi er på vej med en ny funktion til jægere. Høreapparatet skifter selv over fra, at man kan høre dyrene til at blive et høreværn, når der skydes. Den feature kan med vor nye softwareteknologi downloades i chippen på allerede solgte høreapparater, siger salgs- og marketingdirektør Mads Rugholm, Microsound.

Billedtekst: Microsound fik i går, torsdag, IT Design-prisen for Anders Geert-Jensens design af selskabets høreapparater.

Microsound A/S kan findes på CeBIT i Hal 6, stand G 52, den danske fællesstand arrangeret af IT-Brancheforeningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere