Fejrer designpris på CeBIT

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. marts 2004.


Den nye danske producent af høreapparater, Microsound vil også bruge CeBIT-messen til at kigge efter kunder til virksomhedens nye teknologi med at indlæse software i meget små chips - en teknologi, som producenter af bl.a. headsets også kan anvende.

Der skulle lidt fodarbejde til, før IT-Brancheforeningen (ITB) kunne acceptere, at en producent af høreapparater, Microsound i Silkeborg, kunne få lov til at udstille sammen med it-firmaerne på ITB's fællesstand på årets CeBIT. Men det lykkedes. Egentlig lidt besynderligt, da Microsound som nystartet firma er helt ufarlig, kun to år gammel og med en markedsandel i brøkdele af en procent, mens danske høreapparatfirmaer i øvrigt sidder tungt på markedet med GN Resound, Oticon og Widex, der tilsammen har næsten 40 procent af verdensmarkedet.
Microsound var firmaet, som sidste år gik ud og lancerede konceptet om, at høreapparater skulle sælges ligeså naturligt og selvfølgeligt som briller igennem Synoptik-kæden. Skammen over at bære høreapparat skulle væk, og det skulle være ligeså smart at have Anders Geert-Jensens designede apparat i øret som at gå med Gucci-briller.
- Vi kommer måske med et Gucci-design en dag. Men vi er først og fremmest med på CeBIT, fordi vi får IF Design-prisen for Anders Geert-Jensens design. Han er fra Designit i Århus, der står bag produkter til B&O, Kildemoes og Novo, siger salgs- og marketingdirektør Mads Rugholm, Microsound.
Test-salg i Tyskland
Salgskonceptet er at gøre høreapparater så smarte, at de kan sælges til folk 20-30 år tidligere end den gennemsnitlige førstegangskøber af et høreapparat, som i dag er 75 år. Microsound mener, at 57 år er den gennemsnitlige alder for mennesker med det første begyndende høretab.
- Vi regner ikke med at sælge høreapparater på CeBIT-messen. Vi er kun lige startet på et testsalg igennem tyske høreapparatklinikker. Men vi har udviklet software, som vi vil se om der er leverandører eller kunder til på CeBIT. Det er en ny teknologi, som andre vil kunne bruge i audioprodukter, eksempel headsets, siger Mads Rugholm.
Det er ifølge Microsound en avanceret udgave af DSP-teknologien (Digital Signal Processing), hvor det skal være lykkedes at programmere de meget små chips i høreapparatet, så ydelsen er optimal og strømforbruget lavt. Tidligere lå softwaren indlejret i chippen, og ændringer i høreapparatet skete ved at indlæse nye variabler i chippen. Med den nye DSP-teknologi (som også GN Resound har) bruger man en åben platform og kan downloade nye softwareprogrammer med nye features i chippen. Det kunne være at få høreapparatet til også at kunne kommunikere med MP3-afspillere og mobiltelefoner.

Billedtekst: - Vi er på vej med en ny funktion til jægere. Høreapparatet skifter selv over fra, at man kan høre dyrene til at blive et høreværn, når der skydes. Den feature kan med vor nye softwareteknologi downloades i chippen på allerede solgte høreapparater, siger salgs- og marketingdirektør Mads Rugholm, Microsound.

Billedtekst: Microsound fik i går, torsdag, IT Design-prisen for Anders Geert-Jensens design af selskabets høreapparater.

Microsound A/S kan findes på CeBIT i Hal 6, stand G 52, den danske fællesstand arrangeret af IT-Brancheforeningen.




IT-JOB

Dansk Sygeplejeråd

IT-teknisk medarbejder

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere