Her er alle forårets billige minibærbare

Næste generation af de små minibærbare er snart klar i butikkerne. Og der er nyt fra Acer, Dell, Asus og HP. Vi har samlet en oversigt over dem her.

Acer og HP

Næste generation af de populære mininotes står på spring.

Og trenden er større skærme, 3G-modem, harddiske og Windows XP. Vi har samlet de mest interessante kommende modeller på det danske marked.

Acer Aspire One 10

Acer har solgt rigtigt rigtigt mange eksemplarer af Aspire One, der i dag koster knapt 2.800 kroner. Men sidst i februar kan du købe afløseren: Aspire One med en skærm på 10,1 tommer

Prisen er endnu ikke helt fastsat endnu, men der kommer flere varianter i forskellige farver. Du vil kunne vælge mellem blå, hvid, sort og rød, samt om du skal have maskinen med eller uden indbygget Turbo 3G-modem.

Specifikationerne på de kommende modeller er en skærm på 10,1 tommer med LED-beslysning, Intel Atom N280 processor på 1.6Ghz, en gigabyte DDR2 hukommelse, 160 gigabyte harddisk på 5.400 rpm. Forbindelsen til omverdenen er WiFi 802.11b/g og desuden har Aspire One en 5-i-1 kortlæser samt et SD-slot.

Den store model vil desuden have et 6-cellet batteri samt Bluetooth. Begge modeller leveres med Windows XP Home. Acer ser i øvrigt ud til at være en af de eneste, som leverer deres nye maskine med den let forbedrede Intel Atom N280 processor.

HP 2140 og - måske - 2150

HP kom sent til Danmark med 2133, som havde en imponerende kvalitet, men langsom indmad. Afløseren HP 2140, som lander snart til priser fra 3.000 kroner retter dog op på det. For HP 2140 benytter samme Intel Atom-processor som, næsten, samtlige andre minibærbare.

Vi har allerede prøvet en prototype af HP 2140. Derfor kan du læse meget mere om HP 2140 her. Men vi er generelt ret positive over for den, men synes du skal overveje modellen med en opløsning på 1.366 x 768 pixels, og ikke standardversionen på 1.024 x 576 pixels, når nu skærmen er vokset til 10,1 tommer.

HP 2150 er indtil videre mest et bekræftet rygte, men det ser ud til, at den kommer inden sommerferien og bliver den professionelle udgave af 2140. Hvilket nok betyder mulighed for SSD-disk og indbygget Turbo 3G-modem.

Til april ser vi desuden HP DV2, som er en 12 tommer bærbar pc baseret på AMD's nye Neo processor. Startprisen bliver 5.000 kroner. Vi havde den til test for nyligt og synes, den virkede interessant. Læs testen her.

Asus og Dell

Asus Eee 904HA og 1002HA

Er du mest til opfinderen af minibærbar-genren, Asus, er der også godt nyt. Ifølge Expert-kæden vil Asus Eee 904HA ankomme til Danmark i uge otte til en pris på lige under 2.700 kroner.

904HA er baseret på Intels Atom-processor, kommer med en 160 gigabyte harddisk og en skærm på 8,9 tommer. Læs mere om Eee 904HA her hos Asus.

Storebroderen Eee 1002HA er en videreudvikling af Eee 1000H, som vi anmeldte her. Den kommer, igen ifølge Expert-kæden, i uge 11 til en pris på lige under 3.700 kroner. Det særlige ved 1002HA er - ud over skærmen på 10 tommer- at den henter en del af designet fra den ekslusive Eee S101 (se PC Worlds test her) - det vil sige kabinet med aluminium og et slim-line design.

Læs mere om Eee 1002HA her hos Asus.

Dell Mini 9 og Mini 12

Dell Mini 9 og 12 blev annonceret i 2008, men har først forleden fundet deres vej til Danmark. Prisen starter på 3.600 for den mindste maskine med en skærm på 9 tommer og fra 4.640 kroner for udgaven med 12 tommer.

Vælger du 9 tommer udgaven får du en mininote med Windows XP, Atom-processor, en gigabyte hukommelse, 16 gigabyte SSD-drev i stedet for en harddisk samt Bluetooth. Den leveres i sort, hvid eller pink eller med motiver af kunstneren Tristan Eaton

12,1 tommers versionen leveres med Windows XP, Atom-processor, en gigabyte hukommelse, 80 GB IDE-harddisk og Bluetooth. Den leveres i sort, hvid, grøn eller med motiver af kunstneren Tristan Eaton.

Du kan allerede nu købe Dell Mini 9 her hos Dell.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere