De syv bedste offentlige hjemmesider

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. november 2003.


Konkurrencen om at lave og have de bedste offentlige hjemmesider spidser til. Der er stigende interesse og kamp til stregen i den årlige Bedst på Nettet-dyst for offentlige institutioner.

E-GOVERNMENT
De syv bedste offentlige hjemmesider 2003 er fundet og kåret. Hjemmesiderne dystede i seks kategorier, opdelt efter institutionstype, og de vindende sider bød blandt andet på indhold som sms-beskeder fra børnehaven, web-tv fra amtsrådsmøderne og en forbilledlig tilgængelighed. Den syvende kategori, juryens specialpris, gik i år til den mest brugervenlige digital signatur-løsning.
Fem ud af de syv vindere har opnået fem netkroner i Bedst på Nettets kvalitetstjek af de offentlige hjemmesider 2003, hvor i alt 2100 hjemmesider er blevet vurderet.
Siden Bedst på Nettet i 2001 vurderede de første ca. 1.700 offentlige hjemmesider, er der sket en klar kvalitetsforbedring. I 2001 lå gennemsnittet for størstedelen af de forskellige institutionstyper på tre netkroner.
I 2003 har flere institutionstyper i gennemsnit opnået fire netkroner, mens de resterende i gennemsnit har opnået tre, selv om vurderingskriterierne faktisk er blevet skærpet.
Hos IT- og Telestyrelsen, hvor Bedst på Nettet har hjemme, lyder opskriften på en god hjemmeside blandt andet, at designerne skal sætte brugeren og dennes informationsbehov i centrum og anvende brugerens sprog og logik. Og så skal indholdet være godt struktureret. Sagt i én sætning skal man kende sin bruger for at kunne lave en god hjemmeside.

Vinderne
I kategorien "social- og sundhedsinstitutioner" vandt den integrerede daginstitution Blæksprutten på Amager med en hjemmeside, hvor der blandt meget relevant forældrerettet indhold findes en sms-tjeneste (www.bleksprutten.dk).
Blandt "forsknings-, rådgivnings- og uddannelsesinstitutionerne" løb Vejle Idrætshøjskole med prisen for en personlig og inspirerende side med gode dialogmuligheder (www.vih.dk).
I kategorien "kulturinstitutioner" tog Silkeborg Bibliotek for andet år i træk førsteprisen, fordi den har alt, hvad man forventer (www.silkeborgbibliotek.dk).
I "statlig forvaltning" vandt Arbejdsmarkedsstyrelsen med en logisk opbygget og meget informativ hjemmeside, som er forbilledligt tilgængelig for alle (www.ams.dk).
Blandt "amter og kommuner" brillerer Fyns Amt med en dynamisk, borgerrettet hjemmeside, der blandt andet tilbyder web-tv fra amtsrådsmøderne (www.fyns-amt.dk).
I kategorien "portaler og øvrige institutioner" vandt finansieringsguiden, som har en inspirerende og overskuelig opbygning og målgruppen i centrum (www.finansieringsguiden.dk).
Juryens specialpris for den bedste og mest brugervenlige anvendelse af digital signatur gik til Københavns kommune, som har flere applikationer med digital signatur og gode vejledninger (www.kk.dk).

billedtekst:
- Der er tale om en rivende og glædelig udvikling blandt de bedste offentlige hjemmesider, som har et meget stærkt fokus på brugerne og deres behov. Det er offentlig service, når det er bedst, altså til gavn for borgerne og virksomhederne og en mere effektiv forvaltning, siger Helge Sander. Foto: Tommy Hartvigsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere