Danske diplomater får nye skriveborde

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. oktober 2003.


Ementor skal levere et nyt globalt intranet til oprustningen af den danske udenrigstjeneste. Her er realtids-information og sikker viden brændstoffet i ministeriets arbejde med 86 ambassader og generalkonsulater

Det danske Udenrigsministerium opruster med et nyt, verdensomspændende 3. generations intranet.
Nye sites, regionalt og helt ned til det lokale, personlige ‘skrivebord' skal klæde medarbejdere og diplomater endnu bedre på med information og viden. På tværs af tidszoner vil det få informationsstrømmen til at flyde hurtigere til og imellem ministeriet og vore 86 ambassader og generalkonsulater.
- Det er i dag stadig mere en konkurrenceparameter at være helt oppe på fingerspidserne informationsmæssigt for vore diplomater. Vi er i konkurrence med vore samarbejdspartnere, og vi skal hele tiden være en tand bedre og hurtigere til at finde den fælles forhandlingsposition og de sidste nyheder, siger it-chef Svend Olling, Udenrigsministeriet.
Tilpasses lokalt
Det er et våben i den udenrigsministerielle oprustning, at Ementor har skrevet kontrakt om at levere et nyt, globalt intranet til en værdi af 3,5 millioner kroner.
- Kravene om informationssøgning, vidensdeling og brugervenlighed løser vi med de nyeste .Net-teknologier som Microsoft Sharepoint Portal Server 2003 og Content Management Server 2003. Et er teknologien, men nok så vigtigt er, at vi sammen med Udenrigsministeriet bygger én sammenhængende portal-løsning, der også vil kunne skrues sammen som et lokalt site af den enkelte ambassade og den enkelte medarbejder, siger administrerende direktør Claus Thorsgaard, Ementor.
Klædt på til Sikkerhedsrådet
Udenrigsministeriets nye intranet-løsning forventes implementeret inden årsskiftet, og alle brugere verden over vil være koblet på senest medio 2004. I god tid inden Danmarks eventuelt næste store udenrigspolitiske arbejde som medlem af FN's Sikkerhedsråd 2005/2006.
Netop en opgave som medlem af Sikkerhedsrådet er et klasseeksempel på værdien af et effektivt intranet som platform til at dele hurtig viden i realtid på tværs af tidszoner mellem ambassader, FN-Missionen og Udenrigsministeriet. En sådan sikkerhedspolitisk opgave vil typisk være at få samlet information ind så hurtigt og sikkert som muligt fra alle verdens kriser og brændpunkter.
Det nuværende intranet i udenrigstjenesten har haft flere flaskehalse. Der kunne være tvivl om, hvem der skulle og kunne opdatere nettet. Med det nye intranet bliver det meget enkelt at lægge dokumenter på nettet, og det vil ikke kræve en særlig it-viden, forsikrer Svend Olling.

billed:
- Det er beslutningen fra 2001 om én fælles it-platform (Windows 2000), som gør det til en naturlig teknologisk
forlængelse, at vi nu kan lave mere end et almindeligt intranet, siger it-chef Svend Olling fra
Udenrigsministeriet.

boks:
It-platformen i Udenrigsministeriet
Siden 2001 har Udenrigsministeriet, Danmarks Eksportråd, Danida og alle repræsentationer i udlandet haft én fælles it-platform (Windows 2000 miljø, Active directory og satellit-kommunikation).
Det nye intranet fra Ementor (3,5 millioner kroner) implementeres inden årsskiftet 2003/2004 på .NET-teknologier (Microsoft Sharepoint Portal Server 2003 og Content Management Server 2003). Alle brugere skal være på senest medio 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere