Nu får HD-kameraet indbygget GPS

De nyeste HD-kameraer fra Sony udstyres med en GPS-funktion, der registrerer, hvor du har optaget dine videoer. Men det er ikke det eneste, kameraet kan. Få detaljer og pris her.

Motionsløbere har længe hygget sig med ure med indbygget GPS, og nu er turen kommet til de gæve videofotografer, som sværger til HD.

Sony er nemlig klar med to nye kameraer, der ud over at levere optagelser i high definition også er udstyret med navigationssoftware.

Det er ikke sådan, at du kan navigere rundt i Europa via LCD-skærmen på kameraet, derimod bruges softwaren til automatisk at registrere, hvor i landet - eller i verden - du har skudt dine optagelser.

Derfor kan du efterfølgende lettere sortere i de levende billeder og finde frem til vinterferiens skiferie i Frankrig eller onkel Toms fødselsdagsfest i Herfølge.

Når du smider optagelserne ind i computeren, vil det også være muligt at få en grafik over, hvor de er skudt henne.

Normalt er GPS'er ikke særlig gode at bruge indenfor, da de risikerer at miste kontakten til satellitterne og dermed også orienteringsevnen. Det er uklart, om og hvordan Sony har løst det problem. Derfor er det en god idé at holde øje med anmeldelser af kameraet, inden du svinger dankortet.

Tre forskellige modeller

GPS-funktionen vil være at finde i modellerne Sony XR520VE, XR500VE og XR200VE. Mest interessant er det at se på topmodellen, der har de hårdest pumpede specifikationer, XR520VE.

Ligesom mange af Sonys andre modeller gemmer det optagelserne i AVCHD-format, der er skræddersyet til små kompakte kameraer. Indenbords findes en 240 gigabyte stor harddisk, og det er også muligt at optage på Memory Stick. Harddisken er med til at trække vægten op, og den ligger derfor på 500 gram uden batteri. Det er dobbelt op i forhold til letvægteren Sony HDR-TG3E, der udelukkende optager på hukommelseskort. LCD-skærmen er på 3,2 tommer, og kameraet har 12 gange optisk zoom.

Kameraerne forventes at ramme butikkerne i løbet af foråret. Prisen ventes at blive omkring 9.000 kroner for topmodellen, XR520VE.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere